Με τοποθετήσεις συνέδρων συνεχίζονται την Κυριακή οι εργασίες του δευτέρου συνεδρίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο βουλευτής του κόμματος, Παναγιώτης Μελάς, πάντως, δεν έχει αποφασίσει ακόμη εάν θα μιλήσει τελικά στο συνέδριο.

Σε συνομιλία που είχε ο βουλευτής Πειραιώς με το ΑΠΕ-ΜΠΕ απέφυγε να ξεκαθαρίσει το εάν θα τοποθετηθεί ή όχι, στο συνέδριο. Όπως είπε ο κ. Μελάς, θα φύγει από τον χώρο του συνεδρίου, προκειμένου να απευθύνει ομιλία επιστημονικού περιεχομένου, και στη συνέχεια θα αποφασίσει το εάν θα τοποθετηθεί. Είπε όμως ότι εμμένει στις απόψεις του.

Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται το βράδυ με ομιλία του Πάνου Καμμένου.

Τ.Κουίκ: Υπάρχουν δούρειοι ίπποι στο κόμμα

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, από το βήμα του συνεδρίου κατά στελεχών του κόμματος.

«Υπάρχουν στο κόμμα μας και οι δούρειοι ίπποι που πρέπει να απομονωθούν. Δεν μπορούν να υπάρχουν καρκινώματα την ώρα που δίνουμε τον αγώνα μας» είπε.

Επίσης επιτέθηκε κατά όσων στελεχών επιτίθενται σε άλλα μέσω των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης.

«Το Facebook ήταν το πλεονέκτημά μας, και έγινε ο εφιάλτης της εσωστρέφειάς μας» είπε ο Τέρενς Κουίκ και πρότεινε να διαγράφεται όποιος χρησιμοποιεί τέτοιες πρακτικές για να επιτεθεί σε συναδέλφους του.

Επίσης εκτίμησε: «Τα δημοσκοπικά ευρήματα που μας πλασάρουν, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Ανέφερε ακόμη ότι «δεν μπορούν να έχουν θέση ανάμεσά μας όσοι στις δημοτικές εκλογές μάς τορπίλισαν και μας υπονόμευσαν».

Ο κ. Κουίκ έκανε σαφές: «Δεν ψηφίζουμε κανέναν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, γιατί θέλουμε εκλογές […]. Πήραμε ομόφωνη απόφαση στην ΚΟ και όταν ο Καμμένος είπε όποιος διαφωνεί και θέλει να φύγει, κανένας δεν έφυγε».

Χαϊκάλης: Μας έκαναν βουλευτές ψηφίζοντας ΑΝΕΛ

Κριτική σε όσους αποστασιοποιούνται από τις αποφάσεις του κόμματος άσκησε από το βήμα του συνεδρίου ο βουλευτής του κόμματος Παύλος Χαϊκάλης. «Ο κόσμος μάς έκανε βουλευτές, ψηφίζοντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες» είπε.

«Το συμφέρον του ελληνικού λαού είναι η ιδρυτική μας διακήρυξη και δεν αμφισβητείται από κανέναν» είπε ο κ. Χαϊκάλης, παραπέμποντας σαφώς στις δηλώσεις Μελά, ο οποίος είχε πει ότι θα σταθμίσει την απόφασή του για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με βάση το συμφέρον του ελληνικού λαού.