Με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη συναντήθηκε την Παρασκευή, στην Βουλή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, για το μέλλον της Δημοκρατικής Παράταξης και της χώρας.

Η συνάντηση έγινει σε συνέχεια της χθεσινής μεταξύ του Βαγγέλη Βενιζέλου και του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, κατά την οποίαο κ. Παπανδρέου εξέφρασε ενστάσεις και διαφωνίες τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο κ. Βενιζέλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Είχαμε μία πολύ ουσιαστική και σε βάθος συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων, τόσο για την διαπραγμάτευση με την τρόικα και τους εταίρους για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και τη διαμόρφωση του νέου πλαισίου, όσο και για τις ανοικτές διεθνείς κρίσεις και ιδίως για το Κυπριακό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Προφανώς, μιλήσαμε και για την εσωτερική πολιτική κατάσταση όπου το μείζον ζήτημα είναι η σταθερότητα του τόπου και η διαμόρφωση της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης γύρω από το νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είχα επίσης την ευκαιρία να ενημερώσω τον κ. Σημίτη για την πορεία προς το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, κορμός της οποίας είναιφυσικά το ΠΑΣΟΚ».

Από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση:

«Ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Σημίτης και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος συζήτησαν τα κύρια θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, και ιδίως τις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία και τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές της χώρες. Όσον αφορά τη συνεργασία των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, συμφώνησαν ότι η Δημοκρατική Παράταξη αποτελεί ένα σημαντικό βήμα. Ο Κώστας Σημίτης επεσήμανε την ανάγκη να συνεχιστεί εντατικά η προσπάθεια συνεργασίας με όλες τις κινήσεις και τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην δημιουργία του αναγκαίου ισχυρού πόλου για την πολιτική σταθερότητα και το μέλλον της χώρας».

Κοινή Δήλωση Παντελή Καψή και Νίκου Μπίστη

«Το κάλεσμα για συνέχιση και διεύρυνση της προσπάθειας για την δημιουργία του αναγκαίου ισχυρού πόλου της κεντροαριστεράς που απηύθυνε ο Κώστας Σημίτης έχει πολλούς αποδέκτες. Την υπό διαμόρφωση Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, τις κινήσεις και τα πρόσωπα του ευρύτερου χώρου που μπορούν απο θέση αυτονομίας να συμβάλουν στην επιτυχία της κοινής προσπάθειας. Στόχος μας στην Δημοκρατική Παράταξη είναι να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ωστε η ενότητα και ανανέωση της μεταρρυθμιστικής Κεντροαριστεράς να γίνει πράξη. Σ αυτή
την προσπάθεια όλοι πρέπει να δώσουμε το παρόν. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήσουμε τις τύχες της χώρας στα χέρια του στείρου δικομματισμού Νέας Δημοκρατίας -ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου
».