Πίσω από τις λέξεις και τις εικονικές αντιπαραθέσεις των τελευταίων ημερών και εβδομάδων, κρύβεται άλλη μία πτυχή της απόπειρας του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα να σφυρηλατήσει ένα θεσμικό προφίλ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε μεν ουσιαστικά να συμμετάσχει σε μία τριμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλο (θέτοντας ένα ιδιότυπο βέτο για την συμμετοχή σε αυτήν του προέδρου του ΠαΣοΚ), αποδέχεται και επιθυμεί δε την συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, με την ιδιότητά του του υπουργού Εξωτερικών.
Ετσι, τις επόμενες ημέρες, όπως προανήγγειλε ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος και ο στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα, Ν. Παππάς, αναμένεται να υπάρξει συνάντηση για ενημέρωση επί των εξελίξεων στα εθνικά θέματα.
Ο κ. Βενιζέλος θα βρίκεται στην Κωνταντινούπολη και την Αγκυρα στις 29 και 30 του μηνός, ενώ την 3η Δεκεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί σύμφωνα με πληροφορίες στην Κύπρο. Μία εβδομάδα αργότερα έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα και ακολούθως η συνάντηση του ανώτατου συμβουλίου συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας.
Με βάση αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του υπουργού Εξωτερικών θα γίνει μετά την επιστοφή του κ. Βενιζέλου από την Αγκυρα και πριν το ταξί του κ. Τσίπρα στην Κύπρο.