Με σορτσάκι και αμάνικη μπλούζα για να φαίνονται τα τατουάζ που κοσμούν τα μπράτσα του -μεταξύ των οποίων και η σβάστικα ή μαίανδρος, κατά τον ίδιο- εμφανίστηκε ο προφυλακισμένος χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλ. Κασιδιάρης ενώπιον των βουλευτών της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής που τον επισκέφθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση Μπαλτάκου.

Τα μέλη της Επιτροπής ανέμεναν στην γραμματεία των φυλακών τον κ. Κασιδιάρη προκειμένου να ακούσουν την άποψή του για όσα του αποδίδονται από την Δικαιοσύνη για την γνωστή υπόθεση μαγνητοσκόπησης της συζήτησης που είχε με τον τέως γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκο.

Το εισαγγελικό αίτημα άρσης της ασυλίας του, που έχει διαβιβαστεί στην Βουλή, αφορά το αδίκημα της παράνομης μαγνητοφώνησης ιδιωτικής συνομιλίας σύμφωνα με το άρθρο 370 του Ποινικού Κώδικα. Ο κ. Κασιδιάρης αρνήθηκε τις κατηγορίες εναντίον του και δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει καν το εισαγγελικό αίτημα, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε συνεργασία με την Δικαιοσύνη «έστησε» τις διώξεις των βουλευτών της Χ.Α., τις οποίες χαρακτήρισε «πολιτικές».

Η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε (πλην του εκπροσώπου της Χ.Α. Δ. Κουκούτση) να εισηγηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Κασιδιάρη, ο οποίος, κατά την προηγούμενη πρακτική, θα κληθεί να παραστεί στην συνεδρίαση της Βουλής που θα αποφανθεί επί του εισαγγελικού αιτήματος, όπως και άλλοι συγκρατούμενοι βουλευτές του κόμματος στο παρελθόν.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε την άρση ασυλίας των χρυσαυγιτών Ηλ. Παναγιώταρου και Κ. Μπαρμπαρούση για την υπόθεση των πυροβολισμών στην κηδεία του πραξικοπηματία στρατηγού Ντερτιλή. Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και ο διαγραφείς από την Χ.Α. προφυλακισμένος βουλευτής Ευστ. Μπούκουρας, ο οποίος ζήτησε αναβολή προκειμένου να καταθέσει στην επιτροπή της Βουλής υπόμνημα.

Τέλος, η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε με 5 ψήφους «υπέρ» έναντι 4 «κατά» (ΝΔ και ΠαΣοΚ) να εισηγηθεί την άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκη για την υπόθεση του επιχειρηματία Πάλλη.