Τις επιφυλάξεις και τους δισταγμούς της σε ό,τι αφορά τις επαφές του ΣΥΡΙΖΑ με διεθνή κέντρα οικονομικών αποφάσεων εξέφρασε η Αριστερή Πλατφόρμα στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος το απόγευμα της Τετάρτης. Από την πλευρά της, η ηγεσία του κόμματος έσπευσε να καθησυχάσει.
Επειτα από την ενόχληση για την απουσία ενημέρωσης του κόμματος, που εκφράστηκε με εσωτερικό έγγραφο που απέστειλε το μέλος της Πλατφόρμας Αλ. Καλύβης με αφορμή την επικείμενη συνάντηση των Ι. Μηλιού και Γ. Σταθάκη με τραπεζίτες στο Λονδίνο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας (την οποία αποκάλυψε το «Βήμα της Κυριακής»), ο Π. Λαφαζάνης σημείωσε στην συνεδρίαση της Τετάρτης, ασκώντας κριτική, αλλά σε χαμηλούς τόνους, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός στον τρόπο που προσεγγίζει τις συναντήσεις αυτές και στις επιδιώξεις που έχει από αυτές.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο κ. Μηλιός έκανε μία γενική ενημέρωση για τον γενικό χαρακτήρα των συναντήσεων που θα έχουν με τον κ. Σταθάκη στο Σίτυ και σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι οι επαφές αυτές με τα διεθνή οικονοικά κέντρα έχουν πλέον σχεδόν αυτοματοποιηθεί και οι προσκλήσεις και επαφές γίνονται απευθείας με τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου.
Επιπλέον, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εκπρόσωποί του δεν παρίστανται σε τέτοιου είδους συζητήσεις για να διαπραγματευτούν, αλλά για να συζητήσουν και να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.
Κανένα περιθώριο συνεννόησης για χρέος και έξοδο από την κρίση
Στην ίδια συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε προβληματισμός γαι τον τρόπο που προσεγγίζει το κόμμα την όλη συζήτηση (που πυροδοτείται και από στελέχη του), περί συναινέσεων και εθνικής συνεννόησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διευκρινίσεις που δόθηκαν κινήθηκαν στην κατεύθυνση που είχε περιγράψει νωρίτερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπος Τύπου, Π. Σκουρλέτης περιθώριο συνεννόησης για ζητήματα που αφορούν το χρέος και έξοδο από την κρίση δεν υπάρχουν»).