Κάποιο υποτιμητικό σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου για όσα είχε πει ο εισηγητής της ΝΔ κ. Β. Υψηλάντης ο οποίος επικαλέστηκε …τον Τζορτζ Μπέρναρντ Σω κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την ρύθμιση δεσμευμένων ή κατασχεμένων απαιτήσεων και μετρητών στην αρμόδια επιτροπή, προκάλεσε την οργή του:

«Δεν μπορεί να προσβάλλει συναδέλφους και πρέπει να μάθει ότι δεν είναι το φαινόμενο της ελληνικής κοινωνίας. Θα την καταγγείλω στον Πρόεδρο της Βουλής για τις προσβολές της προς τους βουλευτές». Και την κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη. «Θα μπορούσα να πω πολλά για την κυρία. Σέβομαι όμως την διαδρομή του πατέρα της και μόνο αυτή», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, ενώ η κυρία Κωνσταντοπούλου του είπε: «Δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα»!

«Τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι!», της απάντησε έξαλλος ο κ. Υψηλάντης ο οποίος συνέχισε: «Ακούς τι σου είπα; Σεβόμουνα μέχρι τώρα την διαδρομή του πατέρα σου, όμως μέχρι εδώ». «Ακούστε φρασεολογία!», φώναξε η κυρία Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη προς τον προεδρεύοντα κ. Κυρ. Βιρβιδάκη, ενώ ο εισηγητής της ΝΔ συνέχισε απτόητος: «Βρε άντε από δω. Ντροπή σου». Όταν ηρέμησαν τα πνεύματα ο κ. Υψηλάντης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού για να πει: «Θέλω να ζητήσω μόνο συγγνώμη από τους συναδέλφους για την προσωρινή εκτροπή μου όσον αφορά το φαινόμενο της κυρίας συναδέλφου. Υπάρχουν όμως και κάποια ανθρώπινα όρια…».

Επί προσωπικού ζήτησε τον λόγο και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «διότι με έβρισε», όπως είπε. «Θέλετε να επαναλάβω τις ύβρεις που ακούστηκαν εδώ μέσα;», ρώτησε τον προεδρεύοντα και συνέχισε: «Αυτό που παρακολουθούμε είναι ότι και η ΝΔ και το ΠαΣοΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό που ο αντίλογος είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική. Θέλω να παραμείνουν στα πρακτικά οι ύβρεις για να ελέγχεται αυτός που τα εκστόμισε. Η αυτοανάφλεξή του αποκαλύπτει πόσο επίπλαστη είναι αυτή η έκρηξη. Αυτοί είναι οι προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών».

Στον καβγά αναμίχθηκε και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ι. Κυριαζίδης ο οποίος ακούστηκε, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες να της λέει «άντε μωρή από δω», ενώ χρειάστηκε να παρέμβει ο προεδρεύων πολλές φορές για να αποσοβηθούν τα χειρότερα.

Μια αναφορά του υπουργού Δικαιοσύνης, ωστόσο, πυροδότησε εκ νέου την ένταση. «Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι είναι 300 οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, τα προβλήματα που δημιουργεί η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν τα δημιουργεί άλλος», είπε. «Τώρα θα κάνετε και πειθαρχείο ΝΔ-ΠαΣοΚ», σχολίασε μεγαλοφώνως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατήγγειλε την στάση των βουλευτών της ΝΔ. «Μας εξύβρισαν κατά τον πιο χυδαίο τρόπο. Ακούστηκαν λέξεις όπως ΄΄τσουτσέκια΄΄, λέξεις αδιανόητες για τα κοινοβουλευτικά χρονικά», είπε.