Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του υπόδικου χρυσαυγίτη Ηλ. Παναγιώταρου αποφάσισε η Βουλή. Ο ίδιος δεν παραβρέθηκε στην σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ενώ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι «η δίωξή μου είναι αμιγώς πολιτική και εγώ παντελώς αθώος, γι’ αυτό και ζητάω να γίνει δεκτή η άρση της ασυλίας μου για ένα και μόνο λόγο: να οδηγηθεί η υπόθεσή μου στη Δικαιοσύνη και να αποδειχθεί περίτρανα το αυτονόητο, δηλαδή η αθωότητά μου».

Ο ίδιος κατηγορείται για ληστεία και για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και μιλάει για «στημένη» κατηγορία. «Έβαλαν έναν αλλοδαπό από το Μπαγκλαντές να πει ότι αφού πρώτα με κυνηγούσε στο μισό κέντρο των Αθηνών, του επιτέθηκα, του πήρα ένα κινητό μάρκας Blackberry (το ακριβότερο κινητό της αγοράς) και 450 ευρώ. Μόνο που δυστυχώς για τους σκευωρούς, όταν εκλήθην για διευκρινίσεις από την αστυνομία και έκανα εναντίον του μήνυση για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση του εν λόγω Μπαγκλαντεσιανού δεν ισχύει», αναφέρει στην ανακοίνωσή του. Σημειώνει δε ότι «η Χρυσή Αυγή είναι πεντακάθαρη και δεν φοβάται τίποτα». Η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του για το μεν ένα αδίκημα με 170 «υπέρ» έναντι 6 «κατά», 1 «παρών» και 2 λευκά, ενώ για το δεύτερο αδίκημα με 178 «υπέρ» και 1 άκυρο.

Η Βουλή αποφάσισε επίσης την άρση των ασυλιών του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Μ. Κασσή (κατηγορείται για «εργατικό ατύχημα» που έγινε επί των ημερών του ως προέδρου του συνεταιρισμού «Πίνδος» και ζήτησε την άρση της ασυλίας του για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση), όπως και του πρώην δημάρχου Αθηναίων κ. Ν. Κακλαμάνη για τις εγκαταστάσεις καθαριότητας που διαθέτει ο δήμος στην Ιερά Οδό.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζήτησε να αρθεί η ασυλία του ώστε να δοθεί τέλος σε αυτή την υπόθεση, στην οποία, όπως είπε, δεν υπάρχει κανένα αδίκημα και μάλιστα δια νόμου (του 2012), αν και σχολίασε πως «έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο να άρουμε τις ασυλίες για τα πάντα», προτείνοντας κάποιες κραυγαλέες υποθέσεις, όπως η δική του, να αναπέμπονται και να μπαίνουν στο αρχείο. «Υπέρ» της άρσης της ασυλίας του κ. Κασσή ψήφισαν 136 βουλευτές έναντι 32 «κατά», 10 «παρών» και 1 λευκό, ενώ για τον κ. Κακλαμάνη ψήφισαν 135 «υπέρ», 33 «κατά», 10 «παρών» και ένας λευκό.

Δεν ήρθη η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ι. Σταθά για την συμμετοχή του σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των διοδίων. Πάντως και εκείνος ζήτησε την άρση της κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξή» του, ενώ τόνισε ότι με την αύξηση των διοδίων στην Βοιωτία, όπου εκλέγεται, έχουμε ήδη τρεις νεκρούς από τροχαία, καθώς έχει αυξηθεί η κίνηση στους επαρχιακούς δρόμους και η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων. Ωστόσο, υπέρ της άρσης ψήφισαν 13 βουλευτές έναντι 164 που καταψήφισαν (υπήρξαν ένα «παρών» και ένα λευκό).