Μήνυμα στήριξης στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη έστειλε το Μαξίμου μετά τη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε πως δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα λιτότητας, προϊδεάζοντας για τη στάση της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Μετά τη σύσκεψη, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η κυβέρνηση στηρίζει πλήρως τον υπουργό Οικονομικών.

Το μήνυμα στήριξης στο πρόσωπο του κ. Χαρδούβελη είναι πολλαπλό τις τελευταίες ώρες, μετά τις επιθέσεις που δέχθηκε για τα κυβερνητικά μπρος-πίσω για τη μη ένταξη του ΕΝΦΙΑ στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε νωρίτερα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. «Με τον Πρόεδρο μιλήσαμε αρκετά. Συμμερίστηκε πολλά από αυτά» είπε ο κ. Χαρδούβελης μετά τη συνάντηση.

Επίσης, χθες, Δευτέρα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε πως ο κ. Χαρδούβελης απολαμβάνει απολύτως της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού.

«Για να τελειώνουμε με αυτό το θέμα, η κυβέρνηση είναι ενιαία και ο κ. Χαρδούβελης απολαμβάνει απολύτως της εμπιστοσύνης και της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. Και να σας πω και κάτι: προφανώς τη δημοσιονομική πολιτική και τη δημοσιονομική υπευθυνότητα την έχει ο υπουργός των Οικονομικών. Και να σας πω και κάτι ακόμη: το υπουργείο Οικονομικών επί Χαρδούβελη είναι που πέτυχε αυτές τις θετικές ρυθμίσεις από τις οποίες ωφελούνται τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες» είπε η κ. Βούλτεψη.