«Θέλω να είμαι καθαρός προς πάσα κατεύθυνση: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί προαπαιτούμενα ούτε απαιτούμενα, ούτε όσα επιχειρείται να επιβληθούν ως τετελεσμένα» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Είναι δυνατόν μια κυβέρνηση χωρίς κύρος, χωρίς λαϊκή αποδοχή να εκπροσωπεί μια χώρα και μάλιστα σε κατάσταση υψηλού κινδύνου, αναρωτήθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο Κυπριακό και ειδικότερα στην ένταση που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες στην κυπριακή ΑΟΖ, με αφορμή την είσοδο του τουρκικού πλοίου Μπαρμπαρός

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για απροκάλυπτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι πρέπει «άμεσα να τερματιστεί»

Επισήμανε ότι χρειάζεται διάλογος και σεβασμός του διεθνούς δικαίου, καθώς επίσης και ότι πρέπει να εξαντληθεί κάθε διπλωματική δυνατότητα.

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο ο κ. Τσίπρας θα επισκεφθεί τη Μαδρίτη, όπου θα μιλήσει ως επίτιμος προσκεκλημένος στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος Podemos, και την Κυριακή θα μεταβεί στη Φλωρεντία όπου θα μιλήσει στο συνέδριο του «Transform Europe» με τον γενικό τίτλο «Η νεοφιλελεύθερη ατζέντα και η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία»