Με ειρωνικά σχόλια για την κυβέρνηση και τους ισχυρισμούς της περί τέλους των μνημονίων και προειδοποιήσεις ότι η συμφωνία για την «επόμενη ημέρα» ανεξαρτήτως του πώς θα βαφτιστεί, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα φέρει νέα μέτρα σε βάρος των πολιτών υποδέχθηκε η Αντιπολίτευση τις αποφάσεις του Εurogroup για την Ελλάδα.

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα ίδια μένουν

«Οι αποφάσεις του χτεσινού Eurogroup δείχνουν ότι ‘όλα αλλάζουν κι όλα τα ίδια μένουν’. Το νέο πρόγραμμα, η Πιστωτική Γραμμή με Ενισχυμένες Προϋποθέσεις (ECCL), σημαίνει:

-την υπογραφή Μνημονίου Συνεννόησης

– την αξιολόγηση κάθε τρίμηνο

– την παραμονή του ΔΝΤ στο «πίσω κάθισμα», όπως είχε προαναγγείλει και ο κ. Χαρδούβελης» δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος Οικονονομικών στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Όπως πάντα, οι τελικές αποφάσεις και λεπτομέρειες θα καθοριστούν, αφού πρώτα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της τρόικας και ψηφιστεί το πακέτο μέτρων που παρουσίασε η κυβέρνηση.»

» Όπως και αν βαφτίσουν τη νέα συμφωνία, η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Είτε μέχρι να γίνει το χρέος βιώσιμο, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε μέχρι να εφαρμοστούν ολοκληρωτικά οι καταστροφικές μεταρρυθμίσεις» καταλήγει ο κ. Τσακαλώτος.

ΑΝ.ΕΛ: Άλλαξε ο Μανωλιός…

«Το μόνο που έχει πετύχει τελικά η κυβέρνηση είναι να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς» σχολιάζει ο Τέρενς Κούικ, εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Το μνημόνιο βαφτίστηκε προληπτική (αλλά επαυξημένη) γραμμή πίστωσης και τα μέτρα σε βάρος του ελληνικού λαού λέγονται πλέον ενισχυμένοι όροι και απαράβατες προϋποθέσεις. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε ό,τι λέγαμε από την πρώτη στιγμή για το νέο μνημόνιο» καταλήγει.

ΔΗΜΑΡ: Διαψεύστηκαν τα περί τέλους μνημονίων

«Η ενισχυμένη πιστωτική γραμμή που κυοφορείται στις Βρυξέλλες απομυθοποιεί τις κυβερνητικές δηλώσεις για ‘το τέλος των μνημονίων’.» σχολιάζει η ΔΗΜΑΡ.

«Οι συνθήκες που διαμορφώνονται διεθνώς και οι πιέσεις των δανειστών αποδεικνύουν πόσο αναγκαία είναι για τη χώρα η εθνική συνεννόηση για την αναδιάρθρωση του χρέους, που εισηγείται η Δημοκρατική Αριστερά».

ΚΚΕ: Νέα αντιλαϊκά μέτρα θα φέρει η επόμενη ημέρα

«Η μετάβαση στην επόμενη μέρα της ‘ενισχυμένης γραμμής πίστωσης’ θα φέρει, όπως και η προηγούμενη του ‘μνημονίου’, νέα μέτρα σε βάρος του λαού τα οποία καθορίζουν η ΕΕ, το ΔΝΤ, οι μηχανισμοί μόνιμης εποπτείας και επιτήρησης για όλα τα κράτη – μέλη» τονίζει το ΚΚΕ.

«Πάνω απ’ όλα και στην ‘επόμενη μέρα’ θα είναι παρούσα η πολιτική σε όφελος της πλουτοκρατίας, την οποία, παρά τις μεταξύ τους αντιθέσεις και ανταγωνισμούς, υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ» καταλήγει.