Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά την συνάντησή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «ο κ. Τσίπρας ζήτησε πάλι απόψε πρόωρες εκλογές. Αυτό δηλαδή το οποίο δεν θέλει, απεύχεται ο ελληνικός λαός και εκείνο το οποίο φοβούνται οι ξένες αγορές. Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω ότι οι πρόωρες εκλογές δεν θα γίνουν. Γιατί έχω την βαθιά πεποίθηση ότι οι έλληνες βουλευτές, υπεύθυνα σκεπτόμενοι τον Φεβρουάριο, θα εκλέξουν νέο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Διανύσαμε πολύ δρόμο, παρά πολύ δρόμο, για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα».

ΣΥΡΙΖΑ: «Η κυβέρνηση επιλέγει την αποσταθεροποίηση»

Σε απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού, το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως ο Αντώνης Σαμαράς «επιλέγει την τεχνητή πόλωση και την αποσταθεροποίηση».

«Το γεγονός ότι αρνείται τη συναίνεση για το πρόσωπο του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, δείχνει ότι μοναδική του επιδίωξη είναι η πολιτική του επιβίωση», αναφέρουν από την Κουμουνδούρου.

Τι ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον Πρωθυπουργό Δηλώσεις Σαμαρά πριν τη συνάντηση

Μια ελάχιστη πολιτική συναίνεση από όλα τα κόμματα ζήτησε από τον πρωθυπουργό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Καρ. Παπούλιας στην συνάντηση που είχαν το απόγευμα, μετά την ορκωμοσία των δύο νέων υπουργών.

Ο κ, Παπούλιας όπως είπε ζητεί πολιτική συναίνεση «για να αντιμετωπίσουμε ομόθυμα όλα αυτά τα οποία επέρχονται ως χιονοστιβάδες». Ο πρωθυπουργός απάντησε ότι συμφωνεί απολύτως. «Σας άκουσα του είπε και πριν που το επαναλάβατε (σσ. στη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα) και συμφωνώ απολύτως».

Οκ. Σαμαράς είπε ότι «ήρθα για να σας ενημερώσω κ. Πρόεδρε και για τα εσωτερικά και για τα διεθνή για την πορεία της οικονομίας, την πορεία των διαπραγματεύσεων και για το επικείμενο ταξίδι στην Κύπρο και την Αίγυπτο. Έχουμε πάλι πολλά να πούμε».

Ορκωμοσία Δένδια – Σκρέκα

Προηγήθηκε η ορκωμοσία του Ν. Δένδια ως υπουργού Εθνικής Αμυνας και του Κ. Σκρέκα ως υπουργού Ανάπτυξης.

Η ορκωμοσία έγινε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του Πρωθυπουργού.