Τον τερματισμό του διαλόγου με το ΠαΣοΚ αποφάσισε το βράδυ της Πέμπτης η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, έπειτα από μια δραματική συνεδρίαση, με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να συνομιλεί με ένα κόμμα που εξακολουθεί να στηρίζει μνημονιακές πολιτικές.

Η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ζήτησε να διακοπεί ο πολιτικός διάλογος με το ΠαΣοΚ, ωστόσο έξι από τα 19 μέλη της ΕΕ αντέδρασαν (ανάμεσά τους οι Δ.Χατζησωκράτης, Θ.Μαργαρίτης, Γ. Σιακαντάρης, Ευγ.Μπουρνόβα κ.α), θεωρώντας ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με όλες τις δυνάμεις του χώρου όπως είχε αποφασίσει το κόμμα αμέσως μετά τις ευρωεκλογές.

Οι διαφωνούντες ζήτησαν από τον Φώτη Κουβέλη να διευκρινίσει γιατί δεν εξαιρεί από το διάλογο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολούθησαν έντονοι διάλογοι και τελικά έγινε ψηφοφορία στην οποία αποφασίστηκε ο τερματισμός του διαλόγου μόνο με το ΠαΣοΚ και η συνέχισή του με τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της Οικολογίας.

Δηλωση Ν. Τσούκαλη

Ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης σε δήλωσή του για τη συνέχιση του διαλόγου της Δημοκρατικής Αριστεράς με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού κέντρου αναφέρει:

«Η Δημοκρατική Αριστερά, πρέπει και οφείλει να επιμείνει και να αναβαθμίσει το διάλογο που ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της αριστερής σοσιαλδημοκρατίας και του δημοκρατικού κέντρου με στόχο τη μετατόπιση του πολιτικού σκηνικού προς την προοδευτική κατεύθυνση και τη διαμόρφωση συσχετισμών για την προοδευτική – δημοκρατική διακυβέρνηση της χώρας».