Εκτός της διαπραγμάτευσης με την τρόικα έθεσαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος το ασφαλιστικό και τις ομαδικές απολύσεις.

Οι θέσεις μας είναι διαμορφωμένες, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠαΣοΚ μετά τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Και πρόσθεσε ότι η τρόικα θα έρθει στην Αθήνα το ταχύτερο.

Σχετικά με το ζήτημα των απολύσεων στο δημόσιο, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι το ΠαΣοΚ είναι ένα από τα δύο κόμματα της κυβέρνησης, οι θέσεις του οποίου λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. «Όλα τα θέματα συζητούνται και στο τέλος βγαίνει το συμπέρασμα», δήλωσε.

Τις προσεχείς ημέρες, όπως συμφώνησαν οι δύο αρχηγοί, αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ και συνεργάτες του πρωθυπουργού με συντονιστή τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη θα συναντηθούν για να συζητήσουν τις αλλαγές στο μισθολόγιο του δημοσίου και τον συνδικαλιστικό νόμο.

Στο πλαίσιο των διαρθρωτικών αλλαγών για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων πέραν του μεγάλου θέματος της ρύθμισης των κόκκινων δανείων προωθούνται και μικρότερης κλίμακας αλλαγές, όπως η αλλαγή άρθρου του Αστικού Κώδικα ώστε να διεκπαιρεώνονται ταχύτερα από τη δικαιοσύνη τα αιτήματα των επιχειρηματιών που επικαλούνται εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που εμποδίζουν την ομαλή πληρωμή των εργαζομένων τους.

Ο κ. Βενιζέλος κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τον διάδοχο του Δημ. Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας. «Θα ανακοινωθεί όταν πρέπει», ήταν η λακωνική απάντηση του.