«Μια συνετή έξοδο στην κανονικότητα» διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες την Πέμπτη το απόγευμα.

Η Σύνοδος Κορυφής συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή, ενώ σύμφωνα με πληρφορίες, η ελληνική πλευρά προσπαθεί για την εξασφάλιση μιας συμφωνίας των εταίρων για μια πιστωτική γραμμή που θα διευκολύνει τη διαδικασία εξόδου της χώρας από το μνημόνιο.

Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε: «Διαπραγματευόμαστε στενά με τους δανειστές μας την επόμενη μέρα μετά το τέλος του προγράμματος για μία συνετή έξοδο στην κανονικότητα».

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με τον οποίο συζήτησε για την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τα βήματα εξόδου από τα προγράμματα στήριξης.

Στις συναντήσεις του στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Σαμαράς αναλύει την πορεία του ελληνικού προγράμματος και τα βήματα εξόδου από τα προγράμματα στήριξης, τονίζοντας ότι τα προληπτικά μέτρα δεν θα πρέπει να ισοδυναμούν με μνημόνιο.

Μετά την συνάντησή του με τον κ. Γιούνκερ, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Βούλτεψη, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στο ξενοδοχείο όπου διαμένει μετά την παραμονή του στο νοσοκομείο.

Ο κ. Σαμαράς θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Σύνοδο Κορυφής καθώς ο κ. Αναστασιάδης πρέπει να παραμείνει κλινήρης.