Νέα επιδείνωση παρουσίασε το απόγευμα της Πέμπτης η υγεία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Ο κ. Αναστασιάδης μεταφέρθηκε ξανά σε νοσοκομείο των Βρυξελλών καθώς υπάρχει ακατάσχετη ρινορραγία.

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εισήχθη σήμερα αργά το απόγευμα σε Ειδικό Ωτορινολαρυγγολογικό Νοσοκομείο των Βρυξελλών, όπου του χορηγήθηκε εξειδικευμένη αγωγή» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Νίκου Χριστοδουλίδης. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι καλά στην υγεία του και για καθαρά προληπτικούς λόγους, ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει απόψε στο νοσοκομείο» συμπλήρωσε.

Η πορεία της υγείας του Προέδρου της Κύπρου από το πρωί της Πέμπτης

Ύστερα από παρατεταμένη ρινορραγία ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, εισήχθη νωρίς το πρωί της Πέμπτης σε νοσοκομείο των Βρυξελλών, όπου διαπιστώθηκε ότι το περιστατικό οφείλεται σε υπέρταση.

Σε γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, αναφέρονται τα εξής: «Του παραχωρήθηκε η δέουσα αγωγή και λόγω του ρινορραγικού περιστατικού και της ανάγκης αποφυγής επανάληψης του φαινομένου του συνεστήθη όπως παραμείνει κλινήρης για τις επόμενες 48 ώρες».

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθείται στενά από θεράποντα ιατρό στις Βρυξέλλες».

Στο μεταξύ ο Ν. Αναστασιάδης είχε επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζόζεφ Ντόλ προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση της υγείας του και για την αδυναμία του να παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο πρόεδρος της Κύπρου – ο οποίος «είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στο ξενοδοχείο του» – ανέπτυξε σε λεπτομέρεια προς τους δύο συνομιλητές του τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την πρόσφατη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου της Κύπρου.

Υστερα από συνεννόηση, οι παρεμβάσεις του Πρόεδρου της Κύπρου θα γίνουν υπό τη μορφή γραπτών αναφορών, οι οποίες θα διανεμηθούν τόσο προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και προς το σύνολο των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΕΛΚ, ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Τον Πρόεδρο της Κύπρου θα εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα εκφράσει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαρας, σύμφωνα με τον κ.Χριστοδουλίδη.