Για έναν ένθερμο ευρωπαϊστή αλλά και έναν «καλό φίλο της Ελλάδας, με ένα νέο, αλλά πλούσιο σε εμπειρία, επιτελείο» κάνει λόγο ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης, με αφορμή τη σημερινή ψήφο εμπιστοσύνης του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη νέα Κομισιόν υπό τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Εύχομαι η χώρα μας να εκμεταλλευτεί αυτή την καλή συγκυρία στο έπακρο, για να γυρίσει οριστικά σελίδα, με ομοψυχία και ως ελάχιστο φόρο τιμής στα όσα έχει προσφέρει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια» τονίζει.

Η δήλωση του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ κ. Καρβούνη έχει ως εξής:

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε. Η επόμενη Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι γεγονός. Η σημερινή μέρα αποτελεί την κορύφωση μιας σημαντικής δημοκρατικής διαδικασίας στα κέντρα αποφάσεων της ΕΕ. “Σ΄ αυτούς τους πρωτόγνωρους καιρούς, οι πολίτες της Ευρώπης περιμένουν από εμάς αποτελέσματα” είχε πει ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, όταν παρουσίασε την προτεινόμενη σύνθεση της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον περασμένο Σεπτέμβριο. Στη σημερινή του ομιλία ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επιβεβαίωσε αυτή του τη πρόθεση, τονίζοντας ότι είναι ώρα για δράση, ότι οι κατεστημένες νοοτροπίες πρέπει να ξεπεραστούν και ότι οι ανησυχίες των Ευρωπαίων πολιτών πρέπει να απαντηθούν άμεσα και ουσιαστικά. Σήμερα, μετά την υπερψήφισή της από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ομάδα Γιούνκερ είναι πανέτοιμη να αναλάβει έργο, στην ώρα της, διαψεύδοντας κάθε είδους Κασσάνδρες. Είναι μια ομάδα δυνατή, μια ομάδα έμπειρη, μια ομάδα βαθιά πολιτική. Είναι μια ομάδα στην οποία ο Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει αναλάβει ένα πολύ σημαντικό χαρτοφυλάκιο, το οποίο εμπλουτίστηκε περαιτέρω σήμερα με την προσθήκη άλλης μια αρμοδιότητας – αυτής για τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη. Η επόμενη πενταετία θα είναι καθοριστική για την Ευρώπη γενικά και την Ελλάδα ειδικότερα. Ύστερα από πολλά χρόνια κλυδωνισμών, αστάθειας, κρίσης, οι Ευρωπαίοι και κυρίως αυτοί που προέρχονται από τις χώρες του Νότου προσδοκούν αλλαγή, αποτελεσματικότητα, βιωσιμότητα, ασφάλεια. Στο τιμόνι του πλοίου, που θα αναλάβει να οδηγήσει την Ευρώπη σ΄ αυτά τα λιμάνια, θα βρίσκεται ένας έμπειρος πολιτικός, ένας ένθερμος ευρωπαϊστής, αλλά και ένας καλός φίλος της Ελλάδας, με ένα νέο, αλλά πλούσιο σε εμπειρία, επιτελείο. Εύχομαι η χώρα μας να εκμεταλλευτεί αυτή την καλή συγκυρία στο έπακρο, για να γυρίσει οριστικά σελίδα, με ομοψυχία και ως ελάχιστο φόρο τιμής στα όσα έχει προσφέρει ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια».