Την ανάγκη η ΕΕ και ο ΟΗΕ να αποκρούσουν με θεσμικό τρόπο αυτά που πράττει με απαράδεκτο τρόπο η Τουρκία σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης σε παρέμβασή του στη Βουλή.

«Νομίζω ότι και από αυτό το βήμα ο καθένας και η κάθε μία χωριστά και ολόκληρη η Βουλή να αξιώσουμε να αντιμετωπιστεί και να αποκρουστεί η παράνομη, στη βάση και του Διεθνούς Δικαίου, συμπεριφορά της Τουρκίας.

»Οφείλει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ δε περισσότερο, όταν η Κύπρος είναι κράτος- μέλος της, οφείλει ο ΟΗΕ να αποκρούσει με τον θεσμικό τρόπο, που αυτά τα όργανα, αυτά τα σώματα γνωρίζουν, αυτά τα οποία απαράδεκτα, σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας της Κύπρου πράττει η Τουρκία» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Αναφερόμενος στον αναδρομικό έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε «απόλυτα ορθή» τη νομοθετική ρύθμιση του 2012, τονίζοντας πως ο έλεγχος πρέπει να προχωρήσει γρήγορα.

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η ορθή νομοθετική ρύθμιση πρέπει να υλοποιηθεί και πρέπει ταχύτατα να προχωρήσει, προκειμένου με ένα τρόπο εξαιρετικά δημόσιο τα αποτελέσματα του ελέγχου να παραδοθούν στην κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Επαναλαμβάνω ότι είναι οφειλόμενη πράξη και της Δικαιοσύνης όπου προκύπτουν ζητήματα να τεθούν στον δικαστικό έλεγχο» τόνισε.