Με αμοιβαίες υποχωρήσεις των εσωκομματικών τάσεων και υπό την ευεργετική και προφανώς συσπειρωτική επίδραση των κυβερνητικών επιθέσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Χωρίς στην πραγματικότητα να ανέβουν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι κομματικές πτέρυγες που διαφωνούσαν κατά βάση για το θέμα των συνεργασιών που θα πρέπει να επιδιώξει ο ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν ένα βήμα πίσω και συμφώνησαν σε μία αναστολή της εσωκομματικής διαμάχης για ζητήματα που μπορεί να ξεκινούν από τις συμμαχίες, αλλά φθάνουν ως γνωστόν στα θέματα του χρέους, της ευρωζώνης, του νομίσματος κλπ.

Κατόπιν αυτών, η μεν Αριστερή Πλατφόρμα απέσυρε το κείμενο που είχε παρουσιάσει και δεν το κατέθεσε καν ως τροπολογία, ο δε Αλ. Τσίπρας κλείνοντας τις εργασίες θέλησε να καθησυχάσει όλες τις πλευρές για τις αποφάσεις που θα ληφθούν για όλα τα επίμαχα ζητήματα, λέγοντας ότι «όλα θα γίνουν συλλογικά και στην ώρα τους».

Παρά ταύτα, πάντως, η Αριστερή Πλατφόρμα ψήφισε όπως πάντα «λευκό» στην διαδικασία για την έγκριση της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας.