«Στο μυαλό όλων μας υπάρχει το ενδεχόμενο των εκλογών, όσο το τοπίο δεν ξεκαθαρίζεται», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega ο κ. Βορίδης τόνισε ότι «όποιος έχει πολιτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα και επιχειρηματικό και οικονομικό, το ενδεχόμενο των εκλογών δεν μπορεί να το αποκλείσει».

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως όσο δεν υπάρχει συμφωνία στο πρόσωπο, ούτε ο απαραίτητος αριθμός των 180 βουλευτών «αυτό το ζήτημα παραμένει ανοιχτό» και «υπό αυτήν την έννοια οι εκλογές είναι μία παράμετρος που λαμβάνεται υπ’ όψιν».

Ο υπουργός Υγείας κλήθηκε να πει τη γνώμη του και για το αν έχει προεκλογικό άρωμα η διάσταση απόψεων του Αργύρη Ντινόπουλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα του επανελέγχου των μονιμοποιήσεων στους ΟΤΑ.

Όπως είπε, αν δεν πρόκειται για «μία πραγματική πολιτική διαφωνία», αλλά στην πραγματικότητα «είναι ενταγμένη σε μία οιονεί προεκλογική εκστρατεία, είναι πολύ κακό».

Τέλος ο κ. Βορίδης τόνισε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει με ποιον τρόπο έχουν γίνει οι προσλήψεις, υπενθύμισε ότι η διαδικασία αφορά ψηφισμένο νόμο και κατέληξε λέγοντας: «Εγώ είμαι με τη νομιμότητα».