από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
 
 

Την Τετάρτη το απόγευμα η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου λόγω τρόικας

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» η δικομματική κυβέρνηση
Την Τετάρτη το απόγευμα η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου λόγω τρόικας
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκεται η δικομματική κυβέρνηση και συνεχείς είναι οι συσκέψεις ενόψει της έλευσης της τρόικας και της έναρξης της διαπραγμάτευσης, η οποία είναι η πιο δύσκολη και πιο σημαντική των τελευταίων μηνών.

Συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα στις 6μμ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αναμένεται να χαράξουν μία κοινή γραμμή πλεύσης για το πώς θα πρέπει να προχωρήσει αυτή η διαπραγμάτευση, δηλαδή ποιες θα είναι οι «κόκκινες γραμμές» στις επαφές με την τριμερή.

Στόχος της ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις είναι να ενταχθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού οι φοροελαφρύνσεις, να κλείσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι εκκρεμότητες ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στις αποφάσεις για το χρέος.

Αισιόδοξος για θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης έπειτα από τη (δεύτερη εντός της ημέρας) συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αργά το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Ο υπουργός Οικονομικών εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε: «Αύριο ξεκινάει μία νέα διαπραγμάτευση. Θα είμαστε σοβαροί, μεθοδικοί, προετοιμασμένοι και έτσι θα προχωρήσουμε. Θα πάμε πολύ καλά. Ξέρω ότι τον τελευταίο καιρό έχουν γραφτεί πάρα πολλά, έχουν ακουστεί πάρα πολλά. Σας επισημαίνω ότι ισχύει η πληροφόρηση που βγαίνει από το υπουργείο Οικονομικών και από εμένα».

Σε ερώτηση σχετικά με το ποια θα είναι η γραμμή με την οποία θα προσέλθει η ελληνική πλευρά στη διαπραγμάτευση, ο κ. Χαρδούβελης απάντησε: «Αύριο θα τα πούμε».

Λίγο μετά τις 14:30 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. Σήμερα Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών συναντά την τρόικα στις 11.30.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την Τετάρτη με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11.30) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15.00).

Το απόγευμα της Πέμπτης, θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και δεύτερη την Παρασκευή.

Την Παρασκευή είναι επίσης προγραμματισμένη η συνάντηση της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Ο κ. Σαμαράς έχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα συνεχή πληροφόρηση, είτε από τον κ. Χαρδούβελη, είτε από τους στενούς του συνεργάτες που έχουν πλήρη εικόνα της προετοιμασίας για τις συζητήσεις με την τρόικα, τους Χρύσανθο Λαζαρίδη και Σταύρο Παπασταύρου, και η εντολή του είναι σαφής: «να τελειώνουμε γρήγορα και με επιτυχία».

Η δικομματική κυβέρνηση, εν μέσω μιας αρνητικής ατμόσφαιρας για την ίδια, όπως καταγράφεται και στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, θα επιδιώξει την γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της τρόικας, ενώ θα επιμένει στις «κόκκινες γραμμές» που έχουν τεθεί από την προπαρασκευαστική συνάντηση που έγινε στο Παρίσι. Εκεί η ελληνική αποστολή ήταν κάθετα αρνητική σε μια σειρά ζητήματα που «καίνε» και για τα οποία η τρόικα επέμεινε.

Υπεράσπιση των «κόκκινων γραμμών»

Στο Μέγαρο Μαξίμου και στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, είναι κυρίαρχη η εκτίμηση πως εάν ο δικομματικός συνασπισμός υποχωρήσει στην παρούσα φάση στις απαιτήσεις της τρόικας, το πολιτικό παιχνίδι χάνεται οριστικά.

Ως εκ τούτου ουδείς από τους κκ. Σαμαρά και Βενιζέλο επιθυμεί να τελειώσει «το λάδι στο καντήλι της κυβέρνησης» πολύ νωρίτερα από ότι και οι δυο θα επιδιώξουν.

Άρα, η υπεράσπιση των κόκκινων γραμμών (όχι αποδοχή ομαδικών απολύσεων, όχι αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό, κ.α.) είναι «ζήτημα ζωής ή θανάτου για την κυβέρνηση», όπως λέγεται χαρακτηριστικά.

Και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί έχουν χαράξει τον οδικό χάρτη που έχει τους εξής σταθμούς: συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών για να ολοκληρωθεί ομαλά η αξιολόγηση της τρόικας, απορρόφηση των αντιδράσεων των αγορών και των εταίρων, προώθηση, έστω και μονομερώς ορισμένων φοροαπαλλαγών για να δοθεί μήνυμα στην κοινωνία ότι κάτι αλλάζει επί της ουσίας και έναρξη και επισήμως της συζήτησης για το χρέος και την έξοδο από το πρόγραμμα.

Όπως σε κάθε έλευση της τρόικας, έτσι και τώρα έχει διαμορφωθεί κυρίως από τις Βρυξέλλες και λιγότερο από το ΔΝΤ, βαρύ κλίμα με υπερβολικές επισημάνσεις περί…1000 (!) προαπαιτούμενων, αν και στα μέσα του καλοκαιριού οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των πιστωτών τις ανεβάζανε στις 600 με την παραδοχή ότι οι βασικές εκκρεμότητες είναι περίπου 20 και τα υπόλοιπα είναι υποπεριπτώσεις των βασικών προαπαιτούμενων.

Η διαπραγμάτευση ορίζει το πολιτικό πλαίσιο

Αναμφίβολα η μάχη με την τρόικα θα είναι δύσκολη και όλα τελούν υπό την αίρεση της διαπραγμάτευσης και των διαθέσεων της τρόικας, ενώ από την πορεία των συνομιλιών θα καθοριστεί και το πολιτικό περιβάλλον των επόμενων κρίσιμων μηνών και θα διαφανεί τι εξελίξεις θα υπάρξουν.

Αν για την δικομματική κυβέρνηση μείζον είναι και το πολιτικό θέμα και κυρίως να μην πιεστεί άλλο ο κυβερνητικός συνασπισμός, σε μια στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις, αυτό δεν φαίνεται να απασχολεί τους πιστωτές.

Πάντως, και οι δυο πολιτικοί αρχηγοί είναι αισιόδοξοι και η εκτίμηση στα επιτελεία τους είναι ότι ο νέος κύκλος αξιολόγησης θα εισέλθει στην τελική του ευθεία στα τέλη Οκτωβρίου, οπότε θα γίνει και μια κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. και θα υπάρχει μια σαφή εικόνα για τα stress tests των τραπεζών.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, η διάρκεια της αξιολόγησης θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το κατά πόσο θα επιτευχθεί πρόοδος, και σε ποιο βάθος, ειδικά στο πεδίο της υλοποίησης των εκκρεμών δράσεων αλλά και από την ωρίμανση της πολιτικής διαπραγμάτευσης που έχει ήδη ξεκινήσει.

Ο κ. Βενιζέλος από τη Νέα Υόρκη είπε πριν τρεις μέρες, μια φράση που είχε ιδιαίτερο νόημα, αφού σημείωσε επί της ουσίας ότι πολλά θα εξαρτηθούν και από τις κινήσεις που θα γίνουν σε υψηλότερο, «πολιτικό επίπεδο στρατηγικού χαρακτήρα».

Αυτές οι κινήσεις σε ανώτερο πολιτικό επίπεδο έχουν ξεκινήσει από τον Πρωθυπουργό με πιο χαρακτηριστική τη συνάντηση που είχε την περασμένη Τρίτη στο Βερολίνο με την Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ.

Αλλαγή κλίματος με φοροαπαλλαγές

Την ίδια στιγμή, τους δυο κυβερνητικούς εταίρους δεν τους απασχολεί μόνο η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, αλλά και η αλλαγή του κλίματος στην κοινωνία.

Σε αυτή την κατεύθυνση θα γίνουν τις επόμενες ημέρες με επίκεντρο και το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί, όπως προβλέπεται, την επόμενη Δευτέρα, 6 Οκτωβρίου, στη Βουλή.

Τα μέτρα που ελπίζουν οι δυο πολιτικοί αρχηγοί πως θα αλλάξουν την ψυχολογία των πολιτών και θα ενισχύσουν το κυβερνητικό επιχείρημα πως κάτι αλλάζει είναι μεταξύ άλλων: α) μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης κατά 30% με αρχή τα αυτοκίνητα και σταδιακή κατάργησή τους, β) μείωση της φορολογίας για τις δωρεές από 10% σε 3%, γ) μείωση των συντελεστών φόρου για τις γονικές παροχές στο 3%, δ) παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης για δύο έτη, αλλά με μείωση κατά 30%, ε) αποσύνδεση «πόθεν έσχες» και αντικειμενικών αξιών, στ) αύξηση των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα από 72 έως 100, ανάλογα με το ύψος της οφειλής με μείωση 90% των προσαυξήσεων, η) διατήρηση του ΦΠΑ 13% στην εστίαση, θ) σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών σε μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις και ι) μείωση των αντικειμενικών των ακινήτων από το 2015, ώστε να πλησιάσουν τις εμπορικές τιμές.   

 Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με τον Βρούτση συναντήθηκε ο Χαρδούβελης ενόψει τρόικας 
Συνάντηση Σαμαρά-Βενιζέλου υπό τη σκιά ενδοκυβερνητικών αντιθέσεων και αρνητικών δημοσκοπήσεων 
 
 
σχόλια (24)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ε μα… | 30/09/2014 17:20
  έχει πιάσει πανικό την κυβέρνηση και ψάχνουν λύσεις αλλά είναι αδύνατον να σωθούν. έρχεται η ανατροπή. Απλά πράματα. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ανατρέπει την πολιτική της φορολόγησεις. Αντί να πληρώνουν μόνο οι άνεργοι, οι χαμηλόμισθοι και οι συνταξιούχοι και όλα τα δημόσια αγαθά να ιδιωτικοποιούνται δυσκολεύοντας την λαϊκή οικονομία με τα νοικοκυριά να έχουν καταστραφεί, ΗΡΘΕ η ώρα να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, και όλοι οι φίλοι του Σαμαρα. ΑΠΛΑ ΠΡΑΠΑΤΑ αλλά προς όφελος του λαού.
  εκλογες τωρα
  απάντηση74
   
   
  Σταδιακή μείωση; | 30/09/2014 15:16
  Μα αφού η κυβέρνηση παραδέχεται ότι οι "αντικειμενικές" υπερβαίνουν τις αγοραίες, έχει υποχρέωση από το Σύνταγμα να τις αναπροσαρμόσει αναδρομικά, γιατί η φορολόγηση ανύπαρκτης αξίας είναι αντισυνταγματική. Αλλά και οι εφορίες υποχρεούνται να μην τις χρησιμοποιούν, εκτός αν λάβουν ρητή εντολή του υπουργού (γιά κάθε πράξη που εκδίδουν), αλλιώς ο υπάλληλος που τις εφαρμόζει, γνωρίζοντας ότι δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, διαπράττει το ποινικό αδίκημα της καταπίεσης. Μας δουλεύουν;
  beancounter
  απάντηση43
   
   
   
  το θλιβερό είναι | 30/09/2014 06:14
  ότι περιμένουμε τον Τσίπρα να μας σώσει!!! Αλλος σωτήρας, νεος σωτήρας, ίδιος σωτήρας! Καλά ακόμα δεν μάθατε το μάθημα σας;; Ε τότε μια απ΄τα ίδια θα σας σώσει!
  Καλά κρασιά
  απάντηση1420
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  μα και καλά... | 29/09/2014 23:15
  πότε διαπραγματεύτηκαν ώστε να διαπραγματευτούνε και τώρα;
  μια ζωή τους πέρνανε τα σώβρακα...
  απάντηση248
   
   
  Είσθε εκτός δημοκρατικού τόξου και οι δύο | 29/09/2014 18:09
  Παραιτηθείτε για το καλό του τόπου και για να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί στην χώρα μας , τους οποίους έχετε ποδοπατήσει.- Δεν ανήκετε ως παρατάξεις στο Δημοκρατικό τόξο της Ευρώπης !
  GPP
  απάντηση2110
   
   
  Κανένα νέο και ενδιαφέρον θέμα υπάρχει; | 29/09/2014 15:51
  Η έλευση της τρόικας μας είναι αδιάφορη, άλλωστε δεν έρχεται μόνη της, αυτοί την ξαναφωνάξανε για να πάρουν καμιά δόση. Η έλευση των εκλογών μας επείγει για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να φύγει και λίγη βρωμιά από τη μέση. Όσο για το δίδυμο; Καλό πάτο ! Τι άλλο να τους ευχηθούμε;
  Από τον καινούργιο μήνα έχουμε και λέμε…
  απάντηση3716
   
   
   
  Αρνηση | 29/09/2014 14:25
  Η Πορτογαλία και η Ιρλανδία τελείωσαν με τα δικά τους μνημόνια. Άκουσε κανείς όλα αυτά τα χρόνια για άρνηση να εφαρμόσουν τα συμφωνημένα: Όχι, ίσως αυτός να είναι ο λόγος που τελείωσαν!
  Μητσος
  απάντηση2930
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Θα έχουμε πάντα το Παρίσι... | 29/09/2014 14:20
  Καλά δεν μας είχαν πει ότι δεν θα ξαναέρθει η τρόϊκα αλλά θα πηγαίνουμε εμείς καμιά "εκδρομή" για να λύνουμε τις μικροεκκρεμότητες;
  Παριζιάνος
  απάντηση396
   
   
  ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ... | 29/09/2014 14:02
  Και θα υποχωρήσουν αλλά και ούτε και ρουθούνι θα ανοίξει, αφού έχουν τους "βολευτάδες" και ψηφίζουν με χέρια και με πόδια οτιδήποτε (παρά τους κατά καιρούς "λεονταρισμούς" ορισμένων από δαύτους), προκειμένου να μη χάσουν την καρέκλα τους. Για τον Πρωθυπουργό και τον Αντιπρόεδρο, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε να εξαντλήσουν την οποιαδήποτε δυνατότητα να παραμείνουν κι αυτοί στις καρέκλες τους μέχρι και την τελευταία στιγμή, χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι πλέον αποτελούν μια θλιβερή κυβέρνηση που θα βαίνει διαρκώς απαξιούμενη στη συνείδηση του κόσμου και της κοινωνίας, που υποτίθεται ότι θέλουν να σώσουν.
  leon05555
  απάντηση3111
   
   
   
  Τσίπρας=ακυβερνησία | 29/09/2014 13:36
  Πρέπει να αποφευχθεί πάσει θυσία η άνοδος του Τσίπρα στην εξουσία. Το πρόβλημα δεν είναι ο Τσίπρας και η όποια ιδεολογία του, γιατί ούτε ο ίδιος δεν παίρνει στα σοβαρά τις ανοησίες που λέει το γελοίο κόμμα του, και οι καρικατούρες που έχει γύρω του, Περιφερειάρχης Αττικής και κάτι άλλα υποκείμενα. Η κυβέρνησή του, αν καταφέρει και παρει την εξουσία, θα αποσυντεθεί μέσα σε μερικούς μήνες υπό το κράτος εξωτερικών πιέσεων, οπότε, ρεαλιστικά δεν έχει καμία ελπίδα. Θα σημάνει το τέλος των πολιτικών κομμάτων, όπως τα γνωρίζουμε, και την απαρχή μιας πολιτικής εξουσίας η οποία θα στελεχώνεται απο τεχνοκράτες. Κυβέρνηση Τσίπρα οδηγεί στην ακυβερνησια και στο χάος.
  ανυπόληπτος
  απάντηση2265
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Αυτή η υπεβολή!! | 29/09/2014 13:26
  Κύριε Ραβανε ... κράτι, αυτή η χώρα δε μπορεί να ζει, καθημερινά, και μια νέα κατάσταση κοκκινων, πράσινων, γαλάζιων, πορτοκαλί, Rainbow συναγερμών....ηρεμήστε !
  Ευάγγελος Ιω. Λαζαρίδης
  απάντηση248
   
   
   
  ΜΠΟΥΡΔΕΣ! | 29/09/2014 11:17
  ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΟΚ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΠΩΣ Η ΚΟΥΒΑ ΚΑΙ Η Β.ΚΟΡΕΑ.ΟΙ ΜΟΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΙΜΟΥΣ Δ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΟΥΤΕ Η ΡΩΣΙΑ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΥ. ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΒΑΛΤΕ ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. 20% ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΜΙΣΘΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. Η ΔΕ ΣΥΝΤΑΞΗ ΑΝΑΛΟΓΗ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.............
  USA
  απάντηση2059
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  κάτα-κάτα-κάτα-κάταρρέω... | 29/09/2014 10:19
  μπλούμ πέφτω και χάνομαι...
  άντε στα τσακίδια...
  απάντηση4718
   
   
  ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ !!! | 29/09/2014 09:59
  ΜΑΣ "ΠΟΥΛΗΣΑΝ" ΓΙΑ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΤΑ 30% ΤΗΣ ΕΙΣΦ.ΑΛΛΗΛ.ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ 2 ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΛΗΓΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ!Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΤΡΕΧΟΝΤΟΣ ΕΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΟΣΑ ΜΕΡΕΜΕΤΙΑ,ΓΙΑ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΗ ΧΩΝΕΨΗ,ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝ ΑΥΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΑ-ΣΥΣΤΗΜΙΚΑ ΜΜΕ!Γιατί κε Σαμαρά μειώνετε αυτή την "έκτακτη" εισφορά ΚΑΙ για τα υψηλά εισοδήματα π.χ. 50-60.000 ευρώ ατομικό ετήσιο εισόδημα κ άνω και αντιθέτως δεν την αυξάνετε αναλογικά ώστε έτσι να μπορέσετε να την καταργήσετε για τα εισοδήματα από 42.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και κάτω?ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ??
  Τάχιστα Εκλογές !!!
  απάντηση5417
   
   
  εμπρος με τόλμη παλικάρια μου!!! | 29/09/2014 08:42
  θα πάνε με αποφασιστικότητα ... να κατεβάσουν τα βράκια τους!!! μάλωσαν, φώναξαν και στο τέλος φάγανε όλοι μαζί σε γκουλμέ εστιατόριο όπως αρμώζει σε αυτές τις περιπτώσεις ...
  ns
  απάντηση5318