Τρεις τροπολογίες που είχαν κατατεθεί νωρίτερα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για την ρύθμιση θεμάτων εφοδιαστικής, πήρε πίσω ο αρμόδιος υπουργός κ. Ν. Δένδιας μετά από αντίδραση του ΠαΣοΚ.

Ο βουλευτής του κόμματος κ. Αθ. Μωραίτης δήλωσε λίγο πριν την ψήφισή τους ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει τις υπουργικές τροπολογίες που κατατέθηκαν λίγο πριν την εκπνοή της διαδικασίας συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για τον αναβαλλόμενο φόρο των τραπεζών, η οποία πάντως υπερψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία ΝΔ-ΠαΣοΚ, ενώ υπήρξαν και κάποιες βουλευτικές τροπολογίες που έγιναν αποδεκτές, μεταξύ αυτών και εκείνη (υπογραφόταν από βουλευτές της ΝΔ και του ΠαΣοΚ) που αναγνωρίζει πλασματικά χρόνια στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ ώστε να συμπληρωθούν 40 έτη ασφάλισης. Η ρύθμιση αυτή προστέθηκε στην τροπολογία της κυβέρνησης με την οποία δίνεται η δυνατότητα συνταξιοδότησης για τους αγρότες στο 62ο έτος της ηλικίας τους και όχι στο 67ο έτος.

Κατά τα λοιπά οι αποσυρθείσες τροπολογίες των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Ανάπτυξης και Οικονομικών αφορούσαν την ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την πλήρωση θέσεων Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων Υπουργείων, την τροποποίηση διατάξεων του άρθρου 82 του ν. 4001/2011, σχετικά με την αγορά και προμήθεια φυσικού αερίου και την ρύθμιση θεμάτων του αναπτυξιακού νόμου και της Ανώνυμης Εταιρείας ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.

Λόγω των αντιδράσεων του ΠαΣοΚ ο κ. Δένδιας απέσυρε τις εν λόγω τροπολογίες δηλώνοντας: «Αποσύρω τις τροπολογίες γιατί αυτό που ελέχθη ότι δεν πρέπει να έρχονται τροπολογίες την τελευταία στιγμή είναι προφανώς ορθό».