Δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για το ελληνικό χρέος στη συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου με τον έλληνα Πρωθυπουργό την επόμενη εβδομάδα, ξεκαθάρισε την Παρασκευή το Βερολίνο.

Η συνάντηση της Ανγκελα Μέρκελ με τον Αντώνη Σαμαρά, την ερχόμενη Τρίτη στο Βερολίνο, εντάσσεται στις «εντατικές και συχνές επαφές» μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ερωτηθείς εάν στην ατζέντα των συνομιλιών περιλαμβάνεται το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε ότι «δεν εκκρεμούν αποφάσεις» σε αυτή την συνάντηση, η οποία, όπως είπε, είναι μία διμερής επίσκεψη.

«Ολες οι αποφάσεις λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε διμερές»
, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Αντικείμενο θα είναι, όπως κάθε φορά – συνέχισε ο γερμανός εκπρόσωπος – η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, για την οποία «ο κ. Σαμαράς σίγουρα θα κάνει μια παρουσίαση».

Αντικείμενο της συνάντησης θα είναι ακόμη θέματα κοινού ενδιαφέροντος στην ευρωπαϊκή πολιτική.

«Βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην έναρξη της θητείας ενός νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αρα σίγουρα θα γίνει συζήτηση και για το ποιες προτεραιότητες θα θέλουν να δουν η Γερμανία και η Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο κ. Ζάιμπερτ.