Τις βασικές του θέσεις ανακοινώνει την Κυριακή το «Ποτάμι» σε μια ολοήμερη και πολύωρη ημερίδα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206, Ταύρος).

Παρακολουθείστε ζωντανά τις εργασίες της ημερίδας

Εξήντα μέλη της Επιτροπής θα παρουσιάσουν μέχρι αργά το απόγευμα τις προτάσεις του Ποταμιού μέσα από επτά θεματικές ενότητες:

Παιδεία και Πολιτισμός,
Κράτος-Δημόσια Διοίκηση και Μεταρρύθμιση,
Ευρώπη και Εξωτερική Πολιτική,
Περιβάλλον,
Πολιτικό Σύστημα,
Οικονομία
Επίκαιρες Απαντήσεις

Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Γραμματικάκης. Αναφέρθηκε στους σημαντικούς σταθμούς της μέχρι τώρα πορείας του Ποταμιού αλλά υπογράμμισε και τη σημασία της σημερινής ημέρας καθώς για πρώτη φορά ένας πολιτικός φορέας κάλεσε σε διάλογο φωνές διαφορετικές και ανομοιογενείς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι.

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή μίλησε για τις αξίες που χάθηκαν και τα ιδανικά που παραμερίστηκαν.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Τζιάνι Πιτέλλα.

«Δεν φιλοδοξούμε να είμαστε οι μόνοι που έχουμε καλές ιδέες. Όμως, δυστυχώς, είμαστε από τους λίγους που αναζητούμε τις πρακτικές λύσεις που έχει ανάγκη η χώρα» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού, Μίλτος Κύρκος.

«Είναι σημαντικό» προσθέτει «όχι μόνο το περιεχόμενο αυτών που θα πούμε σήμερα, αλλά το ποιοτικό άλμα στις διαδικασίες μας. Μέχρι τώρα ήταν το Ποτάμι που ακούει και συζητάει, απο σήμερα είναι το Ποτάμι που προτείνει και δεσμεύεται να βρει τρόπους υλοποίησης των προτάσεων του».

Ο ορίζοντας της διαδικασίας που εγκαινιάσαμε» επισημαίνει ο κ. Κύρκος «είναι η προγραμματική μας πρόταση πριν τις επόμενες εκλογές και θα περιέχει τις προτεραιότητες που πιστεύουμε οτι ειναι η εφαρμόσιμη λύση μας».

Οι εργασίες της ημερίδας θα κορυφωθούν με την ομιλία του επικεφαλής του κόμματος, Σταύρου Θεοδωράκη.