Ανοικτό προσκλητήριο σε όλους όσοι ασπάζονται τις διαχρονικές αρχές της ΝΔ απευθύνει η ηγεσία του κόμματος, στα πλαίσια της επιχείρησης ανασυγκρότησης και ανασύνταξης που ξεκινά ο Αντώνης Σαμαράς. Σημείο αφετηρίας είναι η 4η Οκτωβρίου ημέρα κατά την οποία συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Η σημερινή ηγεσία της ΝΔ τιμά την επέτειο του κόμματος με δυο κεντρικές εκδηλώσεις: η μια θα γίνει το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου στην Χαλκιδική, όπου έγινε και το πρώτο συνέδριο της ΝΔ υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και η δεύτερη θα γίνει στην Αθήνα, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Οι εκδηλώσεις αυτές, δίνουν μια νέα δυναμική και σηματοδοτούν, όπως τονίζουν κεντρικά στελέχη της ΝΔ, το πρώτο βήμα για τη μετά κρίση εποχή. Και όπως τονίζουν κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες,«είναι εθνική ανάγκη να κρατηθεί η ΝΔ ισχυρή».
Ο σκοπός εκτός από το άνοιγμα στην κοινωνία, είναι να παραβρεθούν και όσοι είτε από δική τους ευθύνη, είτε με επιλογές και λάθη της ηγεσίας, βρέθηκαν εκτός ΝΔ ή αποστασιοποιήθηκαν. Ονομαστικές προσκλήσεις δεν θα υπάρξουν, αλλά η πρόσκληση είναι «ανοικτή» και η βασική επιδίωξη είναι να συστρατευτούν γύρω από τη σημερινή ηγεσία στην παρούσα φάση, μικρά και μεσαία στελέχη που δίνουν καθημερινά το παρών στην κοινωνία.
«Αυτή η παράταξη πάντα ενωνόταν στις κρίσιμες ιστορικές στιγμές»τονίζουν ηγετικά στελέχη της ΝΔ και συμπληρώνουν: «Ενώνουμε δυνάμεις για την Ελλάδα». Το βασικό τρίπτυχο που προβάλλει η ΝΔ είναι «παράδοση, συνέχεια και μέλλον» και το σύνθημα είναι: «40 χρόνια για την Ελλάδα».
Στη Χαλκιδική θα γίνει κοινή συνεδρίαση των Πολιτικών Επιτροπών της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ και θα δοθεί σημασία στο παρελθόν και στη συνέχεια, ενώ στην Αθήνα ανήμερα της επετείου ίδρυσης του κόμματος, θα γίνει η συζήτηση για το μέλλον με κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ.
Για τη σημερινή ηγεσία, η ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ είναι επίκαιρη και τονίζεται πως η κοινωνική διάσταση της πολιτικής είναι βασική ιδεολογική αρχή και πρόταγμα της πολιτικής της κεντροδεξιάς. «Δεν την χαρίζουμε σε κανέναν» τονίζουν κεντρικοί κομματικοί παράγοντες, απαντώντας ουσιαστικά στο κοινωνικό πακέτο που προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στα γραφεία της ΝΔ οι συσκέψεις του γραμματέα του κόμματοςΑνδρέα Παπαμιμίκουμε κομματικά στελέχη και τον γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και ΕπικοινωνίαςΓιώργο Κουμουτσάκοείναι καθημερινές, καθώς δίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου μεγάλη σημασία στην επιτυχία των δυο εκδηλώσεων.

Ο Πρωθυπουργός αντιμετωπίζει τις εκδηλώσεις ωςεφαλτήριο για την επανεκκίνηση της προσπάθειας ανασυγκρότησηςκαι επανασυσπείρωσηςτης Κεντροδεξιάςκαι δεν επιθυμεί αυτές οι δυο εκδηλώσεις να περιοριστούν απλά σε ονοματολογία που θα προκαλέσει το αντίθετο αποτέλεσμα από το επιδιωκόμενο.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας των εκδηλώσεων ο Ανδρ. Παπαμιμίκος συναντήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία του κόμματος με τους πρώην γραμματείς της ΝΔ, τονΕυάγγελο Μεϊμαράκη, νυν προέδρου της Βουλής, τονΑνδρέα Λυκουρέντζο, νυν βουλευτή Αρκαδίας και τονΛευτέρη Ζαγορίτη, νυν γ.γ. Καταναλωτή.

Εκτός από τη συνάντηση με τους κκ. Μεϊμαράκη, Λυκουρέντζο και Ζαγορίτη, έγινε και άλλη σύναξη, όπου παρευρέθηκαν σήμερα, οι γενικοί διευθυντές του κόμματος από 1974,Άγγελος Μπρατάκος, Αντώνης Σγαρδέλης, Θανάσης Σκορδάς, Κώστας Πυλαρινός, Γιώργος ΒουκελάτοςκαιΜενέλαος Δασκαλάκηςκαι οι διατελέσαντες γραμματείς Οργανωτικού, οιΔιαμαντής Βαχτσιαβάνος, Μανώλης Αγγελάκας, Γιώργος Λουλουδάκης, Κώστας Δόλογλου, Σέριος Τσίφτης, Άγγελος Μοσχονάς, Γιώργος Φωτεινόπουλος.Όλοι τους ιστορικά στελέχη του κόμματος, συνεργατών όλων των προέδρων του κόμματος και όλων των εποχών.