Ευκαιρία να συναντηθούν θα έχουν στο Αζερμπαϊτζάν οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αντώνης Σαμαράς και Αχμέτ Νταβούτογλου, στο περιθώριο της τελετής που θα λάβει χώρα για την 20η επέτειο από το κοίτασμα του Σαχ Ντενίζ.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντησή τους, μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας της Τουρκίας από τον Αχμέτ Νταβούτογλου και στη σκιά της επίσκεψής του στην κατεχόμενη Κύπρο, από όπου εγκαινίασε τη «διπλωματία του τσαγιού». Ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας κάλεσε τον κ. Σαμαρά να πάνε μαζί στον «Νότο» για τσάι και μετά να κάνουν το ίδιο στο κατεχόμενο βόρειο τμήμα του νησιού.

Ο δύο πρωθυπουργοί αναμένεται να παραστούν στην επίσημη τελετή που θα γίνει στο Μπακού για την επέτειο των 20 χρόνων από το κοίτασμα Σαχ Ντενίζ και την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου του Νότιου Διαδρόμου.

Στην τελετή εκτός από τους δύο πρωθυπουργούς και την ηγεσία του Αζερμπαϊτζάν αναμένεται να συμμετάσχουν επίσης αντιπροσωπείες όλων των υπολοίπων χωρών που συμμετέχουν στην εξόρυξη, εκμετάλλευση και μεταφορά των υδρογονανθράκων των αζερικών κοιτασμάτων στην Κασπία.

Ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στο Αζερμπαϊτζάν την Παρασκευή και η επιστροφή του τοποθετείται το βράδυ του Σαββάτου.