Με πρωτοβουλία του ΠαΣοΚ επιθυμούν οι ψηφοφόροι της Κεντροαριστεράς να προχωρήσει η ανασυγκρότηση του χώρου, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις που δόθηκαν στο ερωτηματολόγιο του ιστότοπου kentoaristera.gr και της πρωτοβουλίας 50plus.

Συνολικά απάντησαν 940 άτομα και από αυτούς το 30,5% επιθυμεί να ηγηθεί του εγχειρήματος το ΠαΣοΚ, το 16,7% η πρωτοβουλία των 58, το 12% το Ποτάμι, και το 2,4% η ΔΗΜΑΡ.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στην ερώτηση ποιος θέλετε να ηγηθεί στη Δημοκρατική Παράταξη και να την οδηγήσει σε εκλογές δεν καταγράφεται συγκεκριμένο πρόσωπο. Το 46,5% όσων απάντησαν στο ερωτηματολόγιο δηλώνουν απαισιόδοξοι στο ερώτημα αν θα επιτευχθεί σύντομα η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης, και ακόμα περισσότεροι σχεδόν το 60% πιστεύει ότι οι αιτίες είναι η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδίου και η έλλειψη βούλησης. Υπάρχει όμως και ένα ποσοστό κοντά στο 30% που παρακολουθεί τις σιωπηλά τις εξελίξεις. Προτιμότερος εταίρος σε μια κυβέρνηση συνεργασίας για το 43,6% είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ για το 32,6% η ΝΔ.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα