«Μόνο ανάσταση νεκρών δεν έχει υποσχεθεί ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, που μετά τη χθεσινή ακατάσχετη παροχολογία, σήμερα ήταν «άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε»», σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη για τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να ξεκαθαρίσει αν θα πάει σε μονομερείς ενέργειες, «απαντώντας χωρίς ντροπή «Τι θα κάνουμε αν έρθουν δυσκολίες; Θα δούμε»».

Επίσης τον κατηγόρησε ότι απέφυγε να αναφερθεί στον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, ευχόμενος ουσιαστικά τη διάλυση της ευρωζώνης, ότι απέφυγε να πει πού θα βρει τα λεφτά, αναφερόμενος συνεχώς στο ΤΧΣ και στο ΕΣΠΑ, δηλαδή σε λεφτά που δεν θα υπάρχουν όταν θα έχουμε βρεθεί εκτός Ευρώπης και ευρώ, ότι απέφυγε να εξηγήσει από πού θα δανειστεί, λέγοντας ότι η χώρα δεν χρειάζεται δάνεια, διότι προφανώς «λεφτά υπάρχουν» και ότι απέφυγε να αναφερθεί σε μείωση φορολογικών συντελεστών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αποκαλύπτοντας ότι έχει κρυφή ατζέντα.

«Δυστυχώς, όμως, για τον κ. Τσίπρα δεν είναι και τόσο κρυφή, διότι την έχουν όλοι αντιληφθεί, σε σημείο που να λένε πως ο ΕΝΦΙΑ είναι παράδεισος σε σχέση με την «κόλαση» που επιφυλάσσει στους ιδιοκτήτες ακινήτων ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε η κ. Βούλτεψη και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας «απέφυγε να αποκαλύψει ποια ακίνητη περιουσία θα φορολογήσει, μιλώντας για αυτούς που έχουν… δύο πισίνες και 18 δωμάτια».

Παράλληλα, η κ. Βούλτεψη τόνισε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «απέφυγε να μιλήσει για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και το πρόγραμμα του κόμματός του, που αρνείται τη φύλαξη των συνόρων ενώ καταγγέλλει την «Ευρώπη- Φρούριο» και υπόσχεται «δωρεάν περίθαλψη σε όλους, ντόπιους και ξένους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, νόμιμους και «χωρίς χαρτιά»».

«Το μόνο που έκανε ο κ. Τσίπρας ήταν να υποσχεθεί αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που θα αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και το μόνο που μας είπε είναι ότι δεν θα μείνει Ευρωπαίος ηγέτης που δεν θα γοητέψει! Χαιρόμαστε για την ευκολία του κ. Τσίπρα να μετατρέπεται από μάγο σε… γητευτή δανειστών!» σημείωσε η Σ. Βούλτεψη.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει στη φαντασίωση ότι έχει στο τσεπάκι του τους δανειστές και στη λογική του «πάρε κόσμε» που είναι πιο επικίνδυνη από το «λεφτά υπάρχουν».

«Ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε στον εαυτό του να γίνει πρωθυπουργός και για να το πετύχει, υπόσχεται στον λαό τα πάντα και τίποτε. Μόλις πετύχουμε την χαρτογράφηση της απίστευτης παροχολογίας και συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια πρώτη εκτίμηση κόστους», κατέληξε στη δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.