Τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο προτείνει ως επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σταύρος Θεοδωράκης, καλώντας τους πολιτικούς αρχηγούς να τολμήσουν και να μη συμβιβαστούν με μετριότητες.

«Είναι κορυφαίος συνταγματολόγος, κοσμοπολίτης και τολμηρός υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακριβώς με τα ίδια κριτήρια θα μπορούσα να προτείνω και τον Σταύρο Τσακυράκη, αλλά επειδή μου έκανε την τιμή να συμμετέχει στο ευρωψηφοδέλτιο του Ποταμιού δεν θέλω να φανεί ότι προτείνω έναν «δικό μας»».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρει επίσης τα ονόματα του Γιάννη Μπουτάρη και του Τάσου Γιαννίτση, ως προσώπων που θα μπορούσαν να είναι καλοί Πρόεδροι της Δημοκρατίας, ενώ καλεί τα κόμματα «να τιμήσουν αυτούς που τόλμησαν και όχι αυτούς που συμβιβάστηκαν». «Τέτοια πρόσωπα θέλουμε και όχι άτολμους ισορροπιστές» αναφέρει.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Θεοδωράκης προαναγγέλλει ότι στις 21 Σεπτεμβρίου θα εξειδικεύσει τις βασικές προτάσεις του κόμματος του και τονίζει ότι ένας όρος που θα έθετε για να μετέχει σε οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι οι υπουργοί να έχουν κολλήσει ένσημα εκτός πολιτικής.

Τέλος ανεβάζει τον πήχυ της επιτυχίας του Ποταμιού στο 6,6% που πήρε στις ευρωεκλογές, ενώ για το σενάριο μιας συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ λέει: «Για ποιο λόγο; Για να πυροβολούμε όλοι μαζί τα ψεκαστικά αεροπλάνα;»