Εκτός ελέγχου οδηγήθηκε η σύσκεψη στο ΠαΣοΚ,το μεσημέρι της Παρασκευής, έπειτα από την εμπρηστική παρέμβαση του Μιχ. Χρυσοχοΐδη η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ευ. Βενιζέλου.
Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είχε συγκαλέσει σύσκεψη 24 στελεχών του ΠαΣοΚ για να συζητήσουν σχετικά με το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης αλλά και για να δώσει οδηγίες στους υπουργούς του ΠαΣοΚ επειδή θα απουσιάζει την ερχόμενη εβδομάδα από την Αθήνα.
Εκεί ο υπουργός Μεταφορών άνοιξε όλα τα ζητήματα. Είπε ότι δεν υπάρχει κόμμα ούτε θεσμική λειτουργία των οργάνων , ότι είναι υπέρ της δημοκρατικής παράταξης αλλά μέχρι να συγκροτηθεί θα πρέπει να δοθούν μάχες και αυτές να τις δώσει ένα ισχυρό κι ρωμαλέο ΠαΣοΚ. «Σήμερα υπάρχει ένα φορητό ΠαΣοΚ το οποίο ταξιδεύει μαζί με τον πρόεδρό του» σημείωσε.
Στη συνέχεια είπε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η εικόνα του πολιτικού συστήματος να κυνηγά 180 και 120 ψήφους και ότι με αυτο το κλίμα δεν πρόκειται να έρθει ούτε ένα ευρώ για επενδύσεις στην Ελλάδα. «Αν συνεχιστεί αυτό πάμε σε καταστροφή» είπε. Και τέλος επανέλαβε την πρόταση που διατύπωσε στο άρθρο του στην Καθημερινή για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, να συμφωνήσει δηλαδή η κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ στο πρόσωπο ενός προέδρου με ηθική εμβέλεια και στο να γίνουν εκλογές το αργότερο τον Δεκέμβριο του 2015 «δηλαδή έξι μήνες νωρίτερα του κανονικού. Όχι γιατί οπωσδήποτε χρειάζεται να γίνουν, αλλά γιατί χωρίς αυτή την παραχώρηση, δεν υπάρχει συμφωνία για την εκλογή Προέδρου».
Επιπλέον διατύπωσε ερωτήματα για ενδεχόμενες μεθοδεύσεις αναφερόμενος στη δήλωση του Ανδρ. Λοβέρδου ότι θεωρεί πολύ πιθανό να βγει Πρόεδρος με μια πλειοψηφία κοντά στις 190 ψήφους.
«Τι συμβαίνει; Από που προκύπτουν οι 190 ψήφοι; Αυτά είναι άρρωστα φαινόμενα», είπε.
Ο κ. Βενιζέλος εκνευρίστηκε με τα υπονοούμενα του κ. Χρυσοχοίδη. «Αυτά τα λέει μόνο ο Κωνσταντόπουλος και η Κωνσταντοπούλου! Αν έχεις κανένα όνομα να το πεις!» του είπε. Το ίδιο του ζήτησε και ο Κ. Σκανδαλίδης. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ συνέχισε σε έντονο ύφος ότι αυτό που ζητάει στο άρθρο του, για το οποίο του επισήμανε ότι δεν συνεννοήθηκε με κανέναν, είναι απαράδεκτο και εξωθεσμικό. «Το θέμα του Προέδρου θα λυθεί θεσμικά στη Βουλή», είπε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στο έργο της και ότι αν την μπλοκάρει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί τις συνέπειες. «Αυτό που μας λες είναι να πετάξουμε λευκή πετσέτα στον ΣΥΡΙΖΑ! Για εμάς προέχει η κυβερνητική σταθερότητα. Δεν μπορούμε να υποκύψουμε στους εκβιασμούς του ΣΥΡΙΖΑ!», είπε στον κ. Χρυσοχοίδη και επέστησε την προσοχή των στελεχών του ΠαΣοΚ στη διαρροή για επίσπευση των εκλογών που αποδόθηκε στον Κ. Καραμανλή αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε.
Σχετικά με τις παρατηρήσεις του υπουργού Μεταφορών για τη λειτουργία του κόμματος, ο κ. Βενιζέλος του είπε ότι όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην Κεντρική Επιτροπή, όπου και εκείνος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις δικές του απόψεις γαι το ΠαΣοΚ και για τη Δημοκρατική Παράταξη, οι οποίες όμως μειοψήφησαν. Και συνέχισε ακόμα πιο αιχμηρός: «Λες για μεθοδεύσεις στο κόμμα. Πότε έγιναν μεθοδεύσεις; Όταν αντικατέστησες με τον τρόπο που αντικατέστησες στον Λαλιώτη; Δεν ξέρεις τίποτα τόσα χρόνια;», του είπε.
Στη συζήτηση παρενέβη ο Λ. Γρηγοράκος. «Είσαστε 25 χρόνια υπουργοί και κάνετε τους ανήξερους και απολογούμαστε εμείς για εσάς», είπε στον κ. Χρυσοχοίδη. «Τι φωνάζετε; Αν θέλετε, και βάζετε ζήτημα έργου παραιτούμαι τώρα! Εστειλα ένα φάκελο στο ΠαΣοΚ με το θέμα των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και δεν ασχολήθηκε κανένας. Μάλλον παράπεσε».
Ο κ. Βενιζέλος όμως δεν είχε τελειώσει το κατηγορώ. Απέδωσε τις καθυστερήσεις στις επενδύσεις στα δικαστήρια, στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία και στο γενικότερο κλίμα. «Επενδύσεις γίνονται στα δημόσια έργα και μέσω του ΕΣΠΑ. Εσύ έπρεπε να κάνεις επενδύσεις!», είπε. Όσο για το θέμα του ΕΝΦΙΑ και πόσο κακό έκανε στην κυβέρνηση_ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι αν δεν τοποθετηθούμε στο θέμα της δίκαιης φορολόγησης κανένας δεν θα μας ακούσει_ ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθος χειρισμοί αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να εξετασθεί όλο το φορολογικό πακέτο και να κατατεθεί μια απλή και δίκαιη πρόταση. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Φ. Σαχινίδης έχει φτιάξει μια ομάδα και επεξεργάζεται αυτή την πρόταση. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ είπε ότι στο Παρίσι έγινε ένα θετικό βήμα και ότι οι κυβερνητικές εξαγγελίες ήταν προσεκτικές αλλά απαιτείται μεγάλη προσοχή για να μην γίνουν πισωγυρίσματα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.
Στον κ. Χρυσοχοίδη επιτέθηκε και η Τόνια Αντωνίου επειδή όπως είπε έβαλε διόδια, εφαρμόζοντας μια πολιτική που δεν συζητήθηκε στα όργανα με αποτέλεσμα να γίνεται χαμός στη Φθιώτιδα και να βρίζουν το ΠΑΣΟΚ. «Εσύ Τόνια υπερασπιζόσουν τα διόδια που έβαλε ο Σουφλιάς. Και τώρα με αποκαλείς ανεπιθύμητο στην περιοχή, μαζί με τον Νίκο Σταυρογιάννη και τον Κώστα Μπακογιάννη. Εγώ απλώς εφάρμοσα μια απόφαση που ελήφθη το 2007», απάντησε ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος δεν έμεινε μέχρι το τέλος της συνεδρίασης επικαλούμενος ανειλημμένη υποχρέωση.