Τη θέση ότι η τροπολογία για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων εμπεριέχει βελτιώσεις και διορθώσεις εξέφρασε πριν λίγο ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε σύντομη παρέμβασή του στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της επίμαχης τροπολογίας.

Ο κ. Μαυραγάνης υποστήριξε πως η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ είναι βελτιωτική, ελαφρύνει από βάρη και ότι σε αυτή την πολιτική θα συνεχίσει αταλάντευτα η κυβέρνηση, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τη φορολογική ισορροπία. «Η μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων χωρίς να διακυβεύεται η θετική δημοσιονομική πορεία και η αξιοπιστία της χώρας, είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης που θα συνεχίσουμε αταλάντευτα», δήλωσε.

Ο υφυπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ακόμη πως η θετική δημοσιονομική πορεία της χώρας έχει ξεκινήσει και ότι συνοδεύεται και με την επίτευξη των θετικών ρυθμών ανάπτυξης.

Έντονα επικριτικός για τον ΕΝΦΙΑ εμφανίστηκε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, προτείνοντας βελτιωτικές αλλαγές.

«Είναι μεν θετικό ότι διορθώθηκαν κραυγαλέα λάθη, ωστόσο, φοβάμαι πως όσα μερεμέτια και αν επιχειρηθούν, δύσκολα διορθώνονται οι στρεβλώσεις αυτού του νόμου» τόνισε ο βουλευτής, ο οποίος υποστήριξε: «Τα λάθη του ΕΝΦΙΑ ξεχείλισαν το ποτήρι της οργής. Έστειλε δυστυχώς ένα λάθος μήνυμα στην ελληνική κοινωνία ότι ποινικοποιείται η ιδιοκτησία. Μόνο ως έκτακτα μπορούν να γίνουν ανεκτά μέτρα τύπου ΕΝΦΙΑ».

Για υπερβολές του ΕΝΦΙΑ έκανε λόγο και η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή, αναγνωρίζοντας μεν ότι η τροπολογία είναι βελτιωτική, σε σχέση με την προηγούμενη κατάσταση, τονίζοντας ωστόσο ότι «τα έσοδα, πρέπει να αναζητηθούν αλλού».