Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, με αφορμή τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης και τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά για την ανεργία.

«Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συνεχίζουν να «δουλεύουν» κανονικά τους ανέργους» τονίζει ο Δημήτρης Στρατούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έκανε λόγο για «χιλιοειπωμένες εξαγγελίες για προγράμματα δήθεν απασχόλησης και κατάρτισης ανέργων με κακοπληρωμένη, πολύ κάτω του ήδη μειωμένου κατώτερου μισθού, ελαστική και ανασφάλιστη εργασία».

«Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με τις νέες ιδέες της κυβέρνησης για λευκό μητρώο επιχειρήσεων και ρήτρες απασχόλησης σε ανύπαρκτες αναπτυξιακές της δράσεις ούτε με αναπαλαίωση των ιδεών της για νέα μείωση εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, που θα βάλει δυναμίτη στα οικονομικά της κοινωνικής ασφάλισης» προσθέτει ο κ. Στρατούλης.

«Η αντιμετώπιση της ανεργίας προϋποθέτει το σταμάτημα των μνημονιακών πολιτικών της βάρβαρης λιτότητας, μεγάλες δημόσιες και κοινωνικές επενδύσεις, παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία και κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αύξηση της ζήτησης με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και με ανακούφιση των υπερχρεωμένων στις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών και συμπληρωματικά εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ έκτακτων προγραμμάτων δημιουργίας θέσεων εργασίας» τόνισε.

Ο κ. Στρατούλης κατηγόρησε, τέλος, την κυβέρνηση ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ανεργία.

Το ΚΚΕ, από την πλευρά του, τόνισε ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι «ο πιο ύπουλος και επικίνδυνος αντίπαλος για τους ανέργους και τη νεολαία».

Την κατηγόρησε, επίσης, ότι «ανακυκλώνει την ανεργία, τσακίζει εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και προσφέρει νέα προκλητικά προνόμια στο κεφάλαιο στο όνομα ελάχιστων, προσωρινών και κακοπληρωμένων θέσεων εργασίας».

Επίθεση στην πρωθυπουργό εξαπέλυσε και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, με αφορμή τις δηλώσεις του στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης.

«Ο «οραματιστής» πρωθυπουργός αφού πέρασε τον τελευταίο κάβο τον Οκτώβριο του 2012, αφού απογειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2013, αφού ανακάλυψε success story τον Ιούνιο του 2013, αφού έτρεξε στο ράλι της οικονομίας τον Αύγουστο του 2014 και ενώ οι άνεργοι αυξάνονται χωρίς προοπτική, τολμά να μιλά για τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας» τόνισε.