Στους διαδρόμους του υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι, η είδηση για την παραίτηση του υφυπουργού του κ. Κώστα Κουκοδήμου κυκλοφόρησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας χωρίς κανείς να μπορεί να εξηγήσει τις αιτίες της.

Το «ρεπορτάζ» λίγη ώρα αργότερα έδειξε ο βουλευτής Πιερίας της ΝΔ αντιμετώπιζε οικονομικής φύσης προβλήματα με την επιχείρηση αθλητικών ειδών που διατηρούσε και όπως έλεγαν συνεργάτες του δεν ήταν δυνατόν να έχει χρέη προς το Δημόσιο και να είναι ταυτόχρονα να είναι υφυπουργός της κυβέρνησης.

Η παραίτηση Κουκουδήμου υποβλήθηκε επισήμως το πρωί της Δευτέρας στον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε προγραμματισμένο ραντεβού. Παρών ήταν και ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Στη συνέχεια φήμες κυκλοφόρησαν ότι ο κ. Κουκοδήμος είχε δυσαρεστηθεί που δεν ανέλαβε και τις αρμοδιότητες της Δια Βιου Μάθησης για τις οποίες διορίστηκε την περασμένη εβδομάδα ειδικός γενικός γραμματέας ο κ. Δ. Τσιρώνης, πρώην βουλευτής του ΠαΣοΚ. Ο κ. Κουκοδήμος ωστόσο είχε έτσι κι αλλιώς στην εποπτεία του τη Δια Βίου Μάθηση, τη γενική γραμματεία Νέρας Γενιάς, την εποπτεία και τον συντονισμό του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ), του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), τη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση, την Εκπαιδευτική Τηλεόραση και γενικώς τα θέματα Νεότητας και Εξωσχολικών Οργανώσεων.

Πάντως τη φήμη αυτή την αρνήθηκε και ο κ. Κουκοδήμος και ο υπουργός Παιδείας. Όπως είπε ο ίδιος ο κ. Κουκοδήμος στον ΒΗΜΑ FM 99,5, «για καθαρά προσωπικούς λόγους, όπως αναφέρω και στην ανακοίνωσή μου, πήγα σήμερα το πρωί και υπέβαλα την παραίτησή μου στον Πρωθυπουργό. Δεν υπάρχει καμία σκιά ή πρόβλημα ή ρήξη στη σχέση μου με τον Ανδρέα Λοβέρδο ή τον Αλέκο Δερμεντζόπουλο. Είναι καθαρά –και θέλω να το σεβαστείτε αυτό– προσωπικοί και οικογενειακοί οι λόγοι. Αρμοδιότητες έχουν βγει και έχουν μοιραστεί εδώ και καιρό από τον υπουργό και μάλιστα απλόχερα και δεν υπάρχει θέμα μεταξύ μας. Απεναντίας, τα πηγαίναμε πάρα πολύ καλά και μέσα σε τρεις μήνες πετύχαμε πολλά πράγματα. Απλώς έχω κάποιες υποχρεώσεις με τις οποίες πρέπει να ασχοληθώ».

Ο κ. Κουκοδήμος πρόσθεσε ότι η συνεργασία του με τον υπουργό Παιδείας «ήταν εξαιρετικότατη, για μένα η συνεργασία μου μαζί ήταν ένα σχολείο».

«Χάνω έναν πολύτιμο πολιτικό ειδικά στα θέματα σχολικού αθλητισμού» έγραψε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας στο twitter για να συμπληρώσει: «Οταν ορκιστήκαμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε: “Να προσέξεις τον σχολικό αθλητισμό”. Ελπίζω στη βοήθεια του Κώστα από τη θέση του στη Βουλή των Ελλήνων».

Η επιστολή παραίτησης Κουκοδήμου

«Προς τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά,

Με την επιστολή μου αυτή επιθυμώ να σας ευχαριστήσω θερμά για την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη που μου δείξατε με την εξαιρετικά τιμητική πρότασή σας να αναλάβω τα καθήκοντα του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων. Προσωπικοί και μόνον λόγοι με αναγκάζουν να παραιτηθώ από τη θέση μου. Διαβεβαιώνω ότι στηρίζω ως βουλευτής της Νέας; Δημοκρατίας και το έργο της κυβέρνησης και εσάς προσωπικά.

Με εκτίμηση

Κώστας Κουκοδήμος, βουλευτής Πιερίας»