Νέος γύρος σημαντικών επαφών της κυβέρνησης ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο, με τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η συνάντηση διάρκειας 25 λεπτών έγινε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές κατά την συνάντηση υπήρξε αλληλοενημέρωση για όλα τα τρέχοντα ζητήματα, αλλά και τις προετοιμασίες του κ. Γιούνκερ σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα και τις αρμοδιότητες τους στη νέα Κομισιόν.

Παράλληλα έγινε ειδική αναφορά τόσο από τον κ. Σαμαρά όσο και από τον κ. Γιούνκερ στις θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία αλλά και στις ευοίωνες προοπτικές εν όψει της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος όπως και μετά την ολοκλήρωσή της.

Είναι η τρίτη φορά που ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον κ. Γιούνκερ μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής της Κομισιόν.

Ο κ. Σαμαράς θα έχει την δυνατότητα να συναντηθεί το Σάββατο και με τον πορτογάλο πρωθυπουργό Πέδρο Πάσος Κοέλιο, που θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα στις 8 Σεπτεμβρίου, αλλά και με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος θα επισκεφτεί την Ελλάδα έως το τέλος Οκτωβρίου.