Ολιγόωρη άδεια εξόδου από τη φυλακή δόθηκε στους προφυλακισμένους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Νίκο Κούζηλο για να παραστούν στις τελετές ορκωμοσίας για τα νέα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

Το πράσινο φως για να μεταχθούν από τον Κορυδαλλό στην τελετή ορκωμοσίας έδωσε ο εισαγγελέας επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού κατόπιν σχετικού αιτήματος που υπέβαλαν οι προφυλακισμένοι βουλευτές.

Ειδικότερα σχετική άδεια δόθηκε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος ορκίζεται δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Αθήνας την Παρασκευή, στον Παναγιώτη Ηλιόπουλο ο οποίος ορκίζεται περιφερειακός σύμβουλος την ίδια ημέρα στη Λάρισα, καθώς και στον Νίκο Κούζηλο η ορκωμοσία του οποίου είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Κυριακή στον Πειραιά.

Αντιφασιστική διαδήλωση

Με αφορμή την ορκωμοσία των χρυσαυγιτών βουλευτών, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) προγραμματίζει αντιφασιστική διαδήλωση.

Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 16:00, μία ώρα πριν από την ορκωμοσία του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων, στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84» στο Γκάζι.