Συσκέψεις με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠαΣοΚ είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, για φορολογικά ζητήματα, τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς επίσης και εν όψει της συνάντησης της κυβερνητικής αποστολής με την τρόικα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, σε σύσκεψη στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν φορολογικά ζητήματα, ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε για την συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή, με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

Επίσης, ενημερώθηκε και για τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα των «κόκκινων» δανείων και έδωσε τις κατευθύνσεις εν όψει και της αυριανής συνάντησης που θα έχει για το ίδιο θέμα η αντιπροσωπεία του κόμματος με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Π. Ρήγας, Φ. Σαχινίδης, Δ. Καρύδης, Χρ. Πρωτόπαπας και Ν. Ταπεινός.

Επιπλέον, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι, ο κ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο του τρίπτυχου που έχει περιγράψει για αλλαγή τρόπου επαφής με τρόικα, επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, απεγκλωβισμό από ΔΝΤ και άρα από την τρόικα, επανέλαβε τη θέση του πως το γεγονός ότι για πρώτη φορά η συνάντηση γίνεται σε μια ξένη χώρα, δείχνει την αλλαγή σκηνικού.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο κ. Βενιζέλος προσδιόρισε το βασικό πλαίσιο του ρόλου των στελεχών που θα συνοδεύσουν εκ μέρους του ΠαΣοΚ την κυβερνητική αποστολή στο Παρίσι, στην κατεύθυνση της συζήτησης με τους υπουργούς που θα αποτελούν την αποστολή και των παρεμβάσεων και επισημάνσεων για θέματα και θέσεις που έχει το ΠαΣοΚ σε σχέση με τα ζητήματα που θα συζητηθούν με την τρόικα, ώστε η Ελλάδα να επιτύχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν τα στελέχη του ΠαΣοΚ που θα συνοδεύσουν την κυβερνητική αποστολή στο Παρίσι, Χρ. Πρωτόπαπας και Κυρ. Πιερρακάκης, τα κυβερνητικά στελέχη του κόμματος οι αρμοδιότητες των οποίων άπτονται των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Παρίσι, Ε. Χριστοφιλοπούλου, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Β. Κεγκέρογλου, καθώς επίσης και οι Κ. Τριαντάφυλλος, Φ. Σαχινίδης και Δ. Καρύδης.

Αναβολή συνάντησης Δένδια με αντιπροσωπεία του ΠαΣοΚ

Λόγω προσωπικού κωλύματος του υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδια και κατόπιν παράκλησής του, όπως αναφέρεται σε βραδινή ανακοίνωση του υπουργείου, η προγραμματισμένη για την Τρίτη 26 Αυγούστου συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αναβάλλεται.

Η νέα ημέρα και ώρα της συνάντησης θα ανακοινωθεί μετά από συνεννόηση με την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ.

Το θέμα της συνάντησης θα ήταν οι ρυθμίσεις που ετοιμάζονται για τα κόκκινα δάνεια.