Μετά τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Τάκη Μελά μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινό MEGA» ο Παύλος Χαϊκάλης δήλωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα μπορούσαν να στηρίξουν μια υποψηφιότητα ευρείας αποδοχής για Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

«Ένα πρόσωπο το οποίο θα είχε ένα κύρος, μια προσωπικότητα, στον ευρωπαϊκό χώρο αλλά και προς τον ελληνικό χώρο, μια αξιόπιστη πηγή και την οποία θα συζητούσαμε και θα καλούσαμε να μην υπογράψει προεδρικά διατάγματα, να μην υπογράψει μνημόνια καινούργια, να δεσμευτεί απέναντι στον ελληνικό λαό ότι δεν θα επιτελέσει επιταγές ξένων συμφερόντων είμαστε διατεθειμένοι να το συζητήσουμε», είπε.

Διευκρίνισε μάλιστα ότι δεν θα πρέπει να είναι πολιτικό αυτό το πρόσωπο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στον Φώτη Κουβέλη λέγοντας ότι εάν ο κ. Καμμένος τον πρότεινε για ΠτΔ εκείνος δεν θα τον ψήφιζε.

Παρότι χρησιμοποίησε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο δείχνοντας ότι εκφράζει τη θέση του κόμματος, ο Τέρενς Κουίκ μιλώντας αργότερα στο MEGA πήρε σαφείς αποστάσεις λέγοντας ότι οι ΑΝΕΛ θέλουν εκλογές «χθες».

Την πεποίθησή του ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο εξέφρασε στην ίδια εκπομπή και ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας ο οποίος εκτίμησε ότι τη χώρα δεν θα την βοηθήσει πολιτική αναταραχή ενώ ο Ν. Τσουκαλάς από τον ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν πρόκειται να καταθέσει υποψηφιότητα πριν τις εκλογές.