Εντός της εβδομάδας αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την αναμόρφωση του νόμου για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Εντολή να ετοιμάσει και να αποστείλει βελτιωτικές προτάσεις και αλλαγές για το υποχρεωτικό αρνητικό ποσοστό 15% στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων έλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος επιδιώκουν να κλείσει όχι μόνο το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και ο κύκλος της ανασφάλειας και του φόβου για πιθανό νέο κύμα απολύσεων που έχει «παγώσει» εδώ και μήνες την δημόσια διοίκηση της χώρας.
Στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν με τον Κυρ. Μητσοτάκη και την Εύη Χριστοφιλοπουλου συγκεκριμένες κινήσεις ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν τα νούμερα και να μπουν καθαροί κανόνες στην αξιολόγηση των υπαλλήλων. Η κυβέρνηση θέλει να αποσυνδεθεί η αξιολόγηση, την οποία θα προωθήσει προκειμένου να εκσυγχρονιστούν οι δημόσιες υπηρεσίες, από τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Σε ότι αφορά τον στόχο για 6.500 απολύσεις ως το τέλος του έτους, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί ζήτησαν να γίνει καταμέτρηση όχι μόνο των υπαλλήλων με τα πλαστά πιστοποιητικά αλλά και όσων απομακρύνονται με προσωρινές διαταγές -εκτιμάται ότι προσεγγίζουν τα 1.800 άτομα- ώστε να συζητηθεί με την τρόικα ο συνυπολογισμός τους στον τελικό στόχο. Επιπλέον ζήτησαν από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να παρουσιάσει το φθινόπωρο και όχι στις αρχές του 2015 το μόνιμο σύστημα αξιολόγησης στο δημόσιο ώστε να αποφευχθεί το μεταβατικό στάδιο με την εφαρμογή του πλαφόν του 15% και να υπάρξουν σαφείς κανόνες που θα επιφέρουν ηρεμία στο δημόσιο.

Τι λένε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Από το επιτελείο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επεσήμαιναν μετά τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πυρήνας του νόμου για την αξιολόγηση δεν αλλάζει. Θα υπάρξουν βελτιώσεις με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας – Δευτέρα ή Τρίτη, ως τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο.

Με αυτές τις ρυθμίσεις, όπως εξηγούν στελέχη του υπουργείου, θα ξεκαθαρίζεται πλήρως ότι η χαμηλή επίδοση των υπαλλήλων δεν θα συνδέεται με απολύσεις, μισθολογικές κυρώσεις ή οποιαδήποτε άλλη αρνητική υπηρεσιακή μεταβολή.

Επίσης, πηγές από το υπουργείο σημειώνουν ότι η συγκριτική αξιολόγηση είναι το απαραίτητο μεταβατικό στάδιο προς το μόνιμο σύστημα αξιολόγησης, το οποίο θα είναι έτοιμο ως το φθινόπωρο και, ύστερα από δημόσια διαβούλευση, θα θεσπισθεί και θα τεθεί εν ισχύι.

Όσον αφορά τις απολύσεις, με βάση τις κυβερνητικές συμφωνίες με την τρόικα, από το επιτελείο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνεται ότι στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ζητήθηκε να δοθεί περισσότερο έμφαση στις «δεξαμενές» για απομάκρυνση που συνδέονται με επίορκους, πειθαρχικά ελεγχόμενους, αλλά και παράνομα μονιμοποιηθέντες με μετατροπές συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Επίσης, όπως σημειώνουν, εστιάζουν και στο να προσμετρηθούν στις απολύσεις οι συμβασιούχοι που εργάζονταν με προσωρινές διαταγές και απομακρύνθηκαν μετά τη λήξη των συμβάσεών τους. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει θέσει στην τρόικα, ήδη από τις προηγούμενες συναντήσεις, το ζήτημα της οριστικής απομάκρυνσης 1.800 συμβασιούχων που εργάζονταν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές εντάσσοντάς τους στον αριθμό των απολύσεων.

Με δεδομένο ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν το απέρριψαν, εκτιμάται πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα και θα προσμετρηθούν. Πάντως, από το υπουργείο τονίζουν ότι οι συνολικά 15.000 απολύσεις –απομένουν ως το τέλος του χρόνου 6.500– που αποτελεί δέσμευση της χώρας θα γίνουν.