H επιλεκτική χρεοκοπία της Αργεντινής έδωσε το έναυσμα για έναν έντονο καβγά κυβέρνησης και αντιπολίτευσης το μεσημέρι της Πέμπτης στη Βουλή.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο γραμματέας της ΚΟ του ΠαΣοΚ, Π. Ρήγας αναφέρθηκε στην παλαιότερη αναφορά του Αλ. Τσίπρα «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή».

Αμέσως αντέδφρασε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης, ο οποίος είπε πως η Αργεντινή τόλμησε να αρνηθεί να πληρώσει τα «μαύρα κερδοσκοπικά κοράκια» και ότυι αυτό που απαιτείται είναι αλληλεγγύη προς το λαό της χώρας και συμπλήρωσε ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης «επιχαίρουν» για τη δοκιμασία του.

Η αναφορά του κ. Ρήγα που άναψε τα αίματα ήταν η εξής: «Όταν, λοιπόν, κάποιοι μιλούν για κυνισμό και θράσος, θα πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι, από αυτό εδώ το βήμα, ο αρχηγός τους, πριν από μερικούς μήνες, γύρισε και είπε στην υπόλοιπη Βουλή: «Μακάρι να ήμασταν Αργεντινή». Να πάτε να τα πείτε στους Αργεντινούς αυτά. Αυτά, λοιπόν, να πάτε να τα πείτε στο λαό της Αργεντινής, που με τις πολιτικές τις οποίες εσείς θέλετε να εφαρμόσετε σε αυτή η χώρα χρεοκοπεί για τρίτη φορά!».

Ακολούθησε ο διάλογος:

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Όχι, από τα κοράκια.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κύριε Βούτση, αφήστε τα αυτά!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Όχι, από τα «θα» των Αμερικάνων!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Θα μιλήσετε όταν έρθει η ώρα σας. Σας παρακαλώ! Κύριε Πρόεδρε, θα μιλήσει όταν θα έρθει η ώρα του.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Απολογητές του «θα»!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Δεν μπορείτε ανέξοδα να έρχεστε και να μας λέτε παραμύθια εδώ σε αυτήν την Αίθουσα. Αρκετά τα παραμύθια σας!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Ντροπή, κύριε Ρήγα!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Δεν έχετε το λόγο, κύριε Βούτση.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κύριε Βούτση, όταν έρθει η ώρα σας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Από τα κοράκια χρεοκόπησε η Αργεντινή!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Κύριε Βούτση, θα μιλήσετε όταν έρθει η ώρα σας.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Είναι ντροπή ως ΠΑΣΟΚ να λέτε τέτοια πράγματα.

(Κωδωνοκρουσίες)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Τα κοράκια αυτά υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να τα βάλετε με τα κοράκια. Εσείς νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε τους τσάμπα μάγκες.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Είναι ντροπή!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Παρακαλώ!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: Ο δύσμοιρος λαός της Αργεντινής, λοιπόν, είχε…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ: Πεσ’ τα!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΗΓΑΣ: … αυτή τη στιγμή την ατυχία να νομίζουν κάποιοι ότι μπορεί να εφαρμόζουν ανέξοδα πολιτικές, αυτές τις πολιτικές που επαγγέλλεται εδώ αυτό το κόμμα της καταστροφής!