Την ετήσια έκθεση πεπραγμένων της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της Αρχής, Πέτρος Χριστόφορος.

«Η έκθεση έχει τη συνήθη κατανομή της, αποτελείται από πέντε ενότητες, ενώ φέτος έχουμε παραθέσει περισσότερες αποφάσεις της αρχής, κρίνοντας ότι παρουσιάζουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Επίσης, έχουμε μια αύξηση των συνολικών απαντήσεων, άνω του 10%. Ένα αξιόλογο στοιχείο είναι ότι παρατηρείται μια συμμόρφωση των υπόχρεων προς τις αποφάσεις και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις από το τις πρώτες ενέργειες τις Αρχής και χωρίς περαιτέρω αντιδικίες» δήλωσε ο κ. Χριστόφορος.

Ο κ. Μεϊμαράκης παραλαμβάνοντας την έκθεση δήλωσε ότι η Βουλή περιβάλλει με εμπιστοσύνη την Αρχή αλλά και όλες τις Αρχές, αναγνωρίζοντας την ποιότητα της δουλειάς τους καθώς οι εκθέσεις, «αποτελούν για εμάς, που εμβαθύνουμε και μελετούμε, ένα πολύ σημαντικό πόνημα. Στηρίζουμε την προσπάθεια σας γιατί είναι αξιέπαινη ενώ η λειτουργία της εν λόγω Αρχής είναι επιβεβλημένη ιδίως σε μια Δημοκρατία».