Νέα απόπειρα συσπείρωσης κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, έπειτα από εκείνες που είχαν στο επίκεντρο την ΔΕΗ και τον αιγιαλό, κάνει την Τρίτη το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα αυτή τη φορά την οργάνωση της αντίδραση στο νομοσχέδιο για την πολεοδόμηση και τις αλλαγές στην δασική νομοθεσία, που συζητούνται αυτές τις ημέρες στη Βουλή.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στις 6.30 το απόγευμα της Τρίτης στο Τιτάνια, δεν είναι πάντως βέβαιον ότι θα μιλήσει ο Αλ. Τσίπρας – το πιθανότερο είναι ότι κεντρικός εισηγητής θα είναι ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Βίτσας και έχουν προσκληθεί κοινωνικές οργανώσεις και δίκτυα, επιστημονικοί φορείς, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολιτικές δυνάμεις και κόμματα, «με στόχο την ενημέρωση και ενεργοποίηση των πολιτών ενάντια σε πολιτικές και ρυθμίσεις που στρέφονται ενάντια στην κοινωνία, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής, τα δημόσια κοινά αγαθά».
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ «η όποια επέμβαση στις δασικές περιοχές δεν πρέπει να διαταράσσει την συνέχεια του οικοσυστήματος, γι΄ αυτό το σύνταγμα της χώρας με τα άρθρα 24 και 117 προστατεύουν τα δασικά οικοσυστήματα από ασύμβατες αστικές και άλλες χρήσεις και δραστηριότητες», ενώ όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, «με το υπό συζήτηση στο θερινό τμήμα νομοσχέδιο η κυβέρνηση ΝΔ –ΠαΣοΚ με έμμεσο τρόπο προσπαθεί να παρακάμψει την συνταγματική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων».
Στο συγκεκριμένο πλαίσιο έχει ενταχθεί και η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στις προωθούμενες ρυθμίσεις που αφορούν την κατασκευή νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια. Για το συγκεκριμένο θέμα μόλις προσφάτως ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε επισήμως και κεντρικά ότι θα ταχθεί εναντίον, δεδομένων των όρων ανέγερσης που έχουν εγκριθεί και έπειτα από πολλές απόπειρες συμβιβαστικών λύσεων.