Η «Αυγή» και η ΔΗΜΑΡ πενθούν από χθες, Κυριακή, τον θάνατο του Κώστα Κάρη ο οποίος ήταν επί χρόνια διευθυντής της εφημερίδας και αρθογράφος ενώ από το 2010 υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς στο πλευρό του Φώτη Κουβέλη.

Ο Κώστας Κάρης πέθανε μετά από μία σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Γεννημένος το 1954, πορεύθηκε από τα μαθητικά του χρόνια με την αριστερά, μετείχε στον φοιτητικό αντιδιδακτορικό αγώνα ως φοιτητής της Αρχιτεκτονικής, υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ και του ΣΥΝ και τα τελευταία χρόνια ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

Η κηδεία του Κώστα Κάρη θα γίνει τη Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, από το νεκροταφείο Χολαργού.

Σε ανακοίνωσή της η «Αυγή» μεταξύ άλλων σημειώνει: «Αυτές τις δύσκολες ώρες, όλοι όσοι συνεργαστήκαμε με τον Κώστα επί πολλά χρόνια στην εφημερίδα, στέλνουμε μήνυμα συμπαράστασης στην οικογένειά του. Αλίκη, Αγάθη και Φανή κουράγιο».

«Η Δημοκρατική Αριστερά, η Κεντρική Επιτροπή και ο πρόεδρος της εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια ενός συντρόφου που θα μείνει πάντοτε ζωντανός στις αναμνήσεις μας» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ.