Στην επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ασκώντας κριτική σε όσους ταυτίζουν τα μέτρα για τη σωτηρία μιας χώρας από τη χρεοκοπία με τη Χούντα.

«Να καταλάβουμε επιτέλους όλοι ότι είναι άλλο πράγμα να κινδυνεύει μια χώρα από χρεοκοπία και να λαμβάνει μέτρα και άλλο πράγμα η Χούντα, διότι τότε δικαιολογούνται τα φαινόμενα της ΧΑ» σημείωσε.

Με αφορμή τη δήλωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, η κ. Βούλτεψη σημείωσε ότι αυτό το οποίο υποχώρησε δεν είναι η Δημοκρατία, είναι η αντίληψη για τη Δημοκρατία.

«Φτάσαμε στο σημείο σήμερα να ταυτίζουμε τη χούντα με το μνημόνιο. Επειδή περάσαμε 40 χρόνια τεχνητής ευημερίας με δανεικά και πιστεύοντας ότι η Δημοκρατία είναι να διοριστούμε όλοι στο δημόσιο και να μην πληρώνουμε και φόρους, τώρα φτάσαμε στο σημείο να ταυτίζουμε τη χούντα με το μνημόνιο.

» Χούντα δεν είναι να σου κόβουν το μισθό και τη σύνταξη, χούντα είναι να μην έχεις ελευθερία, να έχει καταργηθεί το κοινοβούλιο, βασανιστήρια, φυλακίσεις, εξορίες, ξερονήσια, απαγόρευση συναθροίσεων, απεργιών, διαδηλώσεων» συνέχισε.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος επιτέθηκε σε όσους προσπαθούν να επιβάλουν την άποψη «ότι οι Χουντικοί είχαν καθαρά χέρια, ότι μπορεί να μας ανέστειλαν τις ελευθερίες αλλά δεν έκλεψαν», λέγοντας:

«Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: πιο φαύλο καθεστώς, πελατειακό και νεποτικό από τη χούντα δεν υπήρχε. Ήταν οι πρώτοι που διπλασίασαν τους μισθούς του πρωθυπουργού και των υπουργών, ήταν αυτοί που πρώτοι εμπνεύστηκαν και έφτιαξαν το νόμο περί ευθύνης υπουργών, ήταν αυτοί που έκαναν τις πρώτες λογιστικές αλχημείες, ήταν οι μεγαλύτεροι κλέφτες του πλούτου του ελληνικού λαού και των ελευθεριών του.»