Ψηφίστηκε πριν από λίγη ώρα στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις».
Κατά την συνεδρίαση που προηγήθηκε τα αίματα άναψαν σε μία… εκτός θέματος οξεία φραστική αντιπαράθεση ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Κουρουμπλή.

Μιλώντας από το βήμα ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας μικροψυχία για την στάση που επέδειξε κατά την συζήτηση και υποστηρίζοντας ότι στον κλάδο του τουρισμού έχει σημειωθεί αύξηση της απασχόλησης.

Οι διακοπές και παρεμβάσεις του κ. Κουρουμπλή από τα βουλευτικά έδρανα ήταν συνεχείς και έντονες, γεγονός που προκάλεσε την προσωπική επίθεση σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρώην υπουργό.

Απευθυνόμενος στον κ. Κουρουμπλή ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Είστε τρομερά αγενής, δεν με αφήνετε να μιλήσω. Τα ίδια κάνατε και όταν ήσασταν στο ΠαΣοΚ, από την εποχή του Πόρτο Καρράς».

Η φράση προκάλεσε την έκρηξη του κλ. Κουρουμπλή, ο οποίος απάντησε χαρακτηρίζοντας «άθλιο» τον κ. Γεωργιάδη και υπενθυμίζοντας σε έντονο ύφος ότι δεν είχε καμία σχέση με την γνωστή τροπολογία.

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε στο ίδιο κλίμα και στράφηκε συνολικά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για την οποία είπε ότι προωθεί ως τουριστικό μοντέλο «τους αγανακτισμένους που είχαν απλώσει σώβρακα στο Σύνταγμα και ήθελαν να κλείσουν τα ξενοδοχεία, καθώς και τους αναρχικούς που έκαψαν την Αθήνα».

Ο κ. Κουρουμπλής έδωσε συνέχεια ανεβαίνοντας στο βήμα, απ’ όπου χαρακτήρισε τον βουλευτήτης ΝΔ «άθλιο συκοφάντυη, παλιάνθρωπο και άθλιο υποκείμενο» και κατηγορώντας τον ότι αδίκως αναφέρθηκε στην υπόθεση του Πόρτο Καρράς, με την οποία είναι γνωστό ότι δεν είχε καμία σχέση.

Τα πνεύματα ηρέμησαν λίγη ώρα αργότερα, αφότου ο κ. Γεωργιάδης ανακάλεσε και δήλωσε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν φέρει καμία ευθύνη για την γνωστή υπόθεση.