«Πρέπει να αισθάνεστε υπερήφανοι αλλά αυτό να μη σας βαρύνει κατά την εκτέλεση του καθήκοντός σας» είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά τη συνάντηση με αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στον εντοπισμό και στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη. Ανάμεσα στους αστυνομικούς ήταν και η νεαρή γυναίκα της Αντιτρομοκρατικής που αντιλήφθηκε τον έως εκείνη τη στιγμή καταζητούμενο.

Ο κ. Σαμαράς, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, είπε στους άντρες και στις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. τους οποίους χαιρέτησε όλους πως είναι συνεχώς δίπλα τους και τους στηρίζει. Ανέφερε επίσης ότι η επιτυχία τους έχει θετικό αντίκτυπο και στο εξωτερικό και στέλνει το μήνυμα πως η Ελλάδα είναι μια ασφαλής χώρα.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την έκρηξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου στην οδό Αμερικής στο κέντρο της Αθήνας (σ.σ. την ευθύνη ανέλαβε ο Επαναστατικός Αγώνας) την περίοδο που η χώρα έβγαινε στις αγορές, κάτι που έβλαψε την εικόνα της.

Ο Πρωθυπουργός έμεινε περίπου δύο ώρες στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας όπου ενημερώθηκε εκτενώς από τα στελέχη της για την πορεία των ερευνών μετά τη σύλληψη Μαζιώτη.

Ο κ. Σαμαράς έφτασε στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στις 14.30. Τον υποδέχτηκε στην είσοδο επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτρης Τσακνάκης.

«Εκ μέρους της συντριπτικής πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω από καρδιάς για την προσφορά της την Ελληνική Αστυνομία. Ο έλληνας αστυνομικός είναι η ασπίδα του απλού πολίτη, της κοινωνίας μας και τελικά της δημοκρατίας μας. Και αυτό οι έλληνες αστυνομικοί το αποδεικνύουν κάθε μέρα και γι’ αυτό τους ευχαριστώ» είπε ο κ. Σαμαράς εισερχόμενος στο κτίριο.

Aνώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε μετά το τέλος της επίσκεψης ότι ο Πρωθυπουργός δήλωσε πολύ ευχαριστημένος για την ενημέρωση που του παρείχαν στην Αντιτρομοκρατική και εμφανίστηκε αισιόδοξος για την εξέλιξη της υποόθεσης της τρομοκρατίας. Μάλιστα ο Πρωθυπουργός δεν διαχωρίζει τις έρευνες για τον Ν. Μαζιώτη και τον καταζητούμενο Xριστόδουλο Ξηρό.

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έδωσαν ως αναμνηστικό δώρο στον Πρωθυπουργό μια πλακέτα με τον θυρεό της υπηρεσίας.