Η πρώτη συνάντηση για την Κεντροαριστερά της τριμελούς αντιπροσωπείας της ΔΗΜΑΡ και της τετραμελούς αντιπροσωπείας του ΠαΣοΚ έπειτα από την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το μεσημέρι στη Βουλή. Από την πλευρά της Αγ. Κωνσταντίνου θα συμμετάσχουν ο γραμματέα της Κ.Ε. Θ. Θεοχαρόπουλος, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δ. Αναγνωστάκης και το μέλος του συντονιστικού της Προοδευτικής Συνεργασίας Στ. Μανίκα. Η Χαρ. Τρικούπη όρισε ως εκπροσώπους στη συνάντηση αυτή τον γραμματέα του κόμματος Ν. Ανδρουλάκη, τον γραμματέα της ΚΟ Τ. Ρήγα, τον εκπρόσωπο Τύπου Δημ. Καρύδη και το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Κυρ. Πιερρακάκη.
Η συνομιλίες δεν θα είναι εύκολες καθώς το ΠαΣοΚ επιζητεί τη δημιουργία ενός ισχυρού συμμαχικού πόλου στην Κεντροαριστερά ο οποίος μετά τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, θα είναι φορέας διερευνητικής εντολής δηλαδή θα είναι τουλάχιστον τρίτο κόμμα. Η ΔΗΜΑΡ επιδιώκει να φτιαχτεί ένα νέο προοδευτικό μπλοκ εξουσίας σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Την Δευτέρα, ο κ. Καρύδης μιλώντας στον Βήμα FM επισήμανε ότι «η Κεντροαριστερά της ευθύνης μπορεί να συμβάλλει στην πορεία της χώρας και στην έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια και στη διαμόρφωση μιας διαφορετικής εξέλιξης στα κοινωνικά και οικονομικά πράγματα της χώρας».
Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και ο διαφορετικός τρόπος των ελέγχων της τρόικας που επιχειρεί να πετύχει η κυβέρνηση ενδεχομένως να διευκολύνει πέραν των άλλων και τις συζητήσεις για την Κεντροαριστερά με δεδομένο ότι η ΔΗΜΑΡ ζητεί αλλαγή των πολιτικών που εφαρμόζονται και το ΠαΣοΚ προσπαθεί να πετύχει ρυθμίσεις που θα ανακουφίσουν την κοινωνία. «Δεν κάνουμε μονομερείς κινήσεις που θα διαταράξουν την ισορροπία και τη σταθερότητα της χώρας, αλλά από εκεί και πέρα, θέματα τα οποία μπορούμε να αλλάξουμε ως ελληνική κυβέρνηση και να είναι προς όφελος των Ελλήνων πολιτών, αυτό πρέπει να το κάνουμε πράξη», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ.
Αλλά και ο Χρ. Πρωτόπαπας (στον Real FM) μίλησε για ένα νέο μοντέλο ελέγχων από την τρόικα «σύντομο, ουσιαστικό, περιεκτικό. Εμείς θα κάνουμε αυτά για τα οποία έχουμε δεσμευτεί ,τα προαπαιτούμενα. Από την τρόικα θα ζητήσουμε με μία σύντομη επίσκεψη της οποίας τη μορφή μπορούμε να βρούμε, να γίνουν κάποιες διορθώσεις, παράδειγμα στον ΕΦΚ ,στον ειδικό φόρο στα καύσιμα έχει αποτύχει το μέτρο ή στο θέμα των δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα ,είναι γνωστή η πρότασή μας για τις 100 δόσεις η οποία έχει κατατεθεί και επισήμως στην κυβέρνηση ,δε θα δεχτούμε νέες παρεμβάσεις στα εργασιακά ,ασφαλιστικά και θα ζητήσουμε μια θετική έκθεση για την Ελλάδα με βάση τις πραγματικές και σημαντικές προσπάθειες που έχει κάνει ο λαός και έχουμε πετύχει στα δημοσιονομικά . Άρα δε βλέπω γιατί πρέπει να γίνεται το πανηγύρι. Θα θέσουμε κάποια ζητήματα και αν δεν συμφωνήσουμε με την τρόικα υπάρχουν και πολιτικοί προϊστάμενοι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ,οι χώρες -μέλη ,η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα …», τόνισε.