Διαψεύδει το ΠαΣοΚ τις πληροφορίες ότι συζητώνται με την τρόικα και προωθούνται δυσμενείς αλλαγές στο Ασφαλιστικό, ιδιαίτερα όσον αφορά τα όρια ηλικίας και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

«Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε από τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, τίποτε από αυτά δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συζητήσεων με την τρόικα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Σε κάθε περίπτωση το ΠαΣοΚ δηλώνει και πάλι ότι για μας το θέμα των παραμετρικών αλλαγών στο ασφαλιστικό και των παρεμβάσεων στα εργασιακά, έχει κλείσει με τις ρυθμίσεις που έχουν ψηφισθεί ως τώρα και ήδη εφαρμόζονται» τονίζει.

Πρόσθετει δε ότι ισχύουν οι προτάσεις που έχει καταθέσει δημοσίως για τις ρυθμίσεις των οφειλών προς τα Ταμεία και την Εφορία.

Επίσης υπενθυμίζει τις δεσμεύσεις του για τις εργασιακές σχέσεις, το όχι στις ομαδικές απολύσεις, το ναι στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων.

Η ανακοίνωση του ΠαΣοΚ

«Το τελευταίο διάστημα γίνονται διαρροές προς τα ΜΜΕ οι οποίες αναφέρονται σε δυσμενείς αλλαγές στο Ασφαλιστικό, ιδιαίτερα όσον αφορά τα όρια ηλικίας και τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων.

» Σύμφωνα όμως με την ενημέρωση που έχουμε από τα αρμόδια Υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών, τίποτε από αυτά δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα των συζητήσεων με την τρόικα.»

» Σε κάθε περίπτωση το ΠαΣοΚ δηλώνει και πάλι ότι για μας το θέμα των παραμετρικών αλλαγών στο ασφαλιστικό και των παρεμβάσεων στα εργασιακά, έχουν ΚΛΕΙΣΕΙ με τις ρυθμίσεις που έχουν ψηφισθεί ως τώρα και ήδη εφαρμόζονται.»

» Ισχύουν βέβαια –και θα επανέλθουμε- οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει δημοσίως για την γενναία αύξηση των δόσεων, προκειμένου να ρυθμιστούν τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία και για τις φορολογικές οφειλές.»

» Η ουσιαστική διευκόλυνση άλλωστε των οφειλετών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, είναι συνδεδεμένη και με την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων.»

» Υπενθυμίζουμε τις δεσμεύσεις μας για τις εργασιακές σχέσεις, το «όχι» στις ομαδικές απολύσεις, το «ναι» στην επαναφορά της συλλογικής αυτονομίας και των συλλογικών συμβάσεων, καθώς και όσον αφορά στη διόρθωση των αντικειμενικών αξιών, σε μια πρώτη ελάφρυνση σε σχέση με τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας όπως και για το πετρέλαιο θέρμανσης».