Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ΠαΣοΚ κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι κατάφερε να δημιουργήσει «παλλαϊκό μέτωπο» με την Χρυσή Αυγή με αιχμή το δημοψήφισμα για τη «μικρή ΔΕΗ».

Οι κρυφοί συνέταιροι αποκαλύπτονται, σημειώνει το ΠαΣοΚ και καλεί τους ανεξάρτητους βουλευτές να αποφασίσουν τι θα πράξουν, «τουλάχιστον εκείνοι που θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους».

Η ανακοίνωση του ΠαΣοΚ έχει ως εξής: «’Παλλαϊκό μέτωπο’ με τη Χρυσή Αυγή επιτυγχάνει ως φαίνεται να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ. Τελικά εκεί τον οδήγησε η πολιτική του διχασμού, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

» Μετά τη δήλωση του κ. Κουβέλη, με την οποία αρνείται να προσμετρηθούν οι ψήφοι της ΔΗΜΑΡ με αυτούς της Χρυσής Αυγής, οι κρυφοί συνέταιροι αποκαλύπτονται.

» Μένει να δούμε τώρα τι θα πράξουν ορισμένοι ανεξάρτητοι βουλευτές, τουλάχιστον εκείνοι που θέλουν να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους.

» Η στρατηγική σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσής Αυγής δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα, ιδιαίτερα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ εξαγγέλλει ότι η σύμπλευση θα συνεχιστεί με επικίνδυνα παιχνίδια εις βάρος των θεσμών της δημοκρατίας.

» Ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει συνεπώς το θέατρο του συνταγματικού παραλόγου. Στο όνομα του Συντάγματος και με πρόσχημα την πρόταση για δημοψήφισμα -που δεν συγκεντρώνει καμία από τις απαιτούμενες από το Σύνταγμα προϋποθέσεις και κυρίως την αναγκαία αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών- ακυρώνει τη γραμμή άμυνας του συνταγματικού τόξου απέναντι στους εχθρούς της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου».