Υπέρ της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης για διενέργεια δημοψηφίσματος για την πώληση τμήματος της ΔΕΗ, τάχθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Αθ. Παφίλης, δηλώνοντας ότι παρά τις υπαρκτές διαφορές στις προτάσεις των κομμάτων η άποψη της κυβέρνησης όπως διατυπώθηκε μέσω της κυβερνητικής εκπροσώπου κυρίας Σοφίας Βούλτεψη που είπε ότι δεν αθροίζονται (οι προτάσεις για δημοψήφισμα) «δεν έχει καμία βάση».

«Κάθε κόμμα έχει δικαίωμα να καταθέσει τη δική του πρόταση. Το ΚΚΕ καταθέτει την δική του για ακύρωση του συνολικού πλαισίου απελευθέρωσης της ενέργειας και ακύρωση του νόμου για τη μικρή ΔΕΗ», είπε ο κ. Παφίλης, επισημαίνοντας ότι «μπορεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια και υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός» ώστε «να έρθει ο καθένας με την πρότασή του για να ενημερωθεί συνολικά ο ελληνικός λαός και να πάρει και τις ευθύνες που του ανήκουν».

Ενέταξε δε την στάση του κόμματός του στην προσπάθεια «να βοηθηθεί η λαϊκή αφύπνιση». «Τα άλλα είναι υπεκφυγές», είπε, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει σοβαρό πολιτικό θέμα». «Μπορεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια. Δεν υπάρχει απαγορευτικό.

Και να κρίνει ο λαός ποιοι παλεύουν για να είναι η ενέργεια δημόσιο αγαθό και ποιοι είναι εκείνοι που κρύβονται είτε από την συνολική πολιτική της Ε.Ε. για να μην εκτεθούν ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και ποιοι αποσπούν ένα θέμα από το συνολικό πακέτο που λέγεται Ε.Ε. για να παραπλανήσουν και να αποπροσανατολίσουν τον ελληνικό λαό», κατέληξε, διατυπώνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ.