Ένα βήμα πριν από την επιστράτευση των απεργών της ΔΕΗ βρίσκεται η κυβέρνηση που αναμένει τις δικαστικές αποφάσεις για να δώσει το πράσινο φως να μοιραστούν τα «φύλλα πορείας».
Το Βήμα αποκαλύπτει την απόφαση που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη που εγκρίνει τη λειτουργία του Εθνικού Τυπογραφείου το Σαββατοκύριακο για υπηρεσιακούς λόγους, που δεν είναι άλλοι από το τύπωμα των φύλλων πορείας…
Ο Πρωθυπουργός έχει προκρίνει από την πρώτη στιγμή τη σκληρή γραμμή και από το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να παραταθεί επί μεγάλο χρονικό διάστημα η ταλαιπωρία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.
Εάν το δικαστήριο κρίνει παράνομη την απεργία και οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ δεν συμμορφωθούν τότε θα γίνει χρήση του νόμου 3536/2007 για την επίταξη των προσωπικών υπηρεσιών των απεργών και των εγκαταστάσεων της εταιρείας.
Αυτό θα γίνει με πρώτο στόχο να αποκλειστεί, όσο εφικτό είναι αυτό, αφού θα χρειαστεί και η συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων, το ενδεχόμενο κατάληψής των εγκαταστάσεων της ΔΕΗ για να μην υπάρξει ο κίνδυνος να τεθούν εκτός συστήματος αρκετές ηλεκτροπαραγωγές μονάδες.