Σε παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της ιταλικής Προεδρίας στην ΕΕ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, ρώτησε ευθέως τι πρόκειται να γίνει, προκειμένου να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ και να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής από το βόρειο τμήμα της Κύπρου.

«Βρήκα πολλά θετικά στον λόγο σας», είπε ο έλληνας ευρωβουλευτής απευθυνόμενος στον ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντζι αλλά, συμπλήρωσε, περιμένω να δω πόσα απ’ αυτά θα υλοποιηθούν στην πράξη. «Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να κατέχουν το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Τι πρόκειται να κάνετε για να εφαρμοσθούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ;» ρώτησε ο κ. Γλέζος.

Νωρίτερα, στην πρώτη του παρέμβαση στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχάρη τον Μάρτιν Σουλτς για την επανεκλογή του, καλώντας τον παράλληλα να κάνει πράξη έστω το 1% από αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά.

«Η ιστορία χτυπάει την πόρτα μας, είμαστε σε θέση να ανοίξουμε αυτή την πόρτα ναι ή όχι;» αναρωτήθηκε ο κ. Γλέζος, προβαίνοντας στη διαπίστωση ότι «σήμερα, το ευρωπαϊκό έδαφος κατέχεται από ξένα στρατεύματα».